Kuten kerroin, havarouvalta leikattiin polven katkennut ristiside. Toipuminen sujuu hienosti, ainakin näillä näkymin. Leikkaushaava on todella siisti, turvotus ja punoitus haavan ympärillä ovat lähes hävinneet. Tänään Tuisku myös alkoi laskea painoa leikatulle jalalle. Minulle sanottiin, että jalka on todella kivulias leikkauksen jälkeen, mutta ilmeisesti kipulääkkeet auttavat tosi hyvin, eikä ylimääräistä kipulääkettä vakiolääkityksen lisäksi ole tarvinnut antaa. Tuisku on saanut olla ilman tötteröä aina, kun sillä on ollut joku seurana vahtimassa, ettei se ala nuolla leikkaushaavaa.  Yllättävän vähän haava onkin sitä kiinnostanut.

Toipumisaika on pitkä, jopa 6 - 8 viikkoa, joten vielä on varhaista ennakoida, miten prosessissa lopulta käy, mutta nyt tilanne näyttää hyvältä. Aikoinaanhan ristiside leikattiin Ines-havaneesilta - vähemmän onnistuneesti. Ines oli 0/1-polvinen, ja ristiside repesi tai katkesi nimenomaan nollan polvesta. Eläinlääkäri A oli sitä mieltä, että kevyen koiran ristisiteen voisi jättää operoimattakin. Päädyin kuitenkin leikkauttamaan sen, arvelin että se on koiran parhaaksi. Leikkauksen teki eläinlääkäri B, koska A ei ainakaan silloin vielä tehnyt leikkauksia. Jotain hommassa meni pieleen, ja Ines ontui jalkaansa lopun  ikäänsä.

Luulen että leikkaustekniikat ovat kehittyneet ja Tuiskun polven leikannut eläinlääkäri oli myös kokeneempi tällaisten operaaatioiden tekemisessä kuin Ineksen leikannut. Niinpä olen toistaiseksi toivorikkaalla mielellä Tuiskun toipumisen suhteen. Kyllä siitä tulee entistä ehompi. Sitten taas porhalletaan täyttä höyryä kohti uusia seikkailuja! 10 vuottahan ei havalle ole ikä eikä mikään; elämästä on usein edessä vielä kolmannes.