Sunnuntai-iltojen ilo, Tanssii tähtien kanssa, loppui. Nyyh nyyh. Ohjelman ensimmäisiä tuotantokausia en katsonut finaaleja lukuun ottamatta, mutta sittemmin olen addiktoitunut. Eilinen finaali oli siinä mielessä tylsä, että voittaja oli etukäteen selvä. Vaikka Antti Tuisku olisi kontannut tanssit läpi, fanit olisivat äänestäneet Antin voittajaksi. Onneksi Antti osaa myös tanssia, joten voitto ei ole nolo.

Ei voi kuin ihmetellä, että ihmiset lähtevät mukaan tällaiseen kisaan. Hatunnosto heille siitä! En tiedä, onko tuotantotiimin helppo vai vaikea saada osallistuja mukaan. Ohjelman viihdearvo joka tapauksessa riippuu osaltaan siitä, millaisia tyyppejä kilpailijoissa on. Antin kaltaisen popparin osallistuminen on varmaan sekä ansio että haitta. Antti lienee tuonut lisää nuoria ohjelman katsojiin. Nuoret ehkä myös äänestävät innokkaammin kuin me keski-ikäiset, luulen. Haitaksi voisi katsoa sen, että valmis fanijoukko seisoo idolinsa takana tämän taidoista riippumatta, mikä hämärtää ohjelman kilpailullisuutta. Mutta who cares? Viihteestähän kumminkin on kyse.

Tämänkertaisen kisan huono häviäjä oli Satu Silvo. Teatteridiiva ei kestänytkään sitä, ettei ole numero uno. Seuraavalla tuotantokaudella voisi jo pistää Jorman hyllylle, enkä ole vaikuttunut Vappu Pimiän pälätyksestäkään.

Kuorosotaa olen yrittänyt katsoa syystä, että mukana on oman kaupungin kuoro. Olen ihmetellyt, mikä tekee katsomisen niin vastenmieliseksi. Eilen keksin, että syynä on epäonnistunut kuvaus, eikä ole äänityskään parhaasta päästä. Koko esityksen ajan kamera haahuilee täällä ja tuolla, kuoro toikkaroi kuin orpo piru liian isolla areenalla eikä esitykseen laaditusta koreografiasta saa juuri tolkkua, koska kamera siirtyy johonkin muuhun kohteeseen ennen kuin kuvio saadaan loppuun. Ohjelman päätähti tuntuu olevan huutava juontaja. Hohhoijaa.