Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki on keksinyt "sutkauksen", että pääministeri Mari Kiviniemi voisi olla kokovartalo- eikä vain pääministeri! Ei hyvää päivää! Tyyppi on noussut suomalaisittain suuren yrityksen johtoon, vaikka ajatusmaailma, käytöstavat ja tilannetaju ovat tupailtojen tasoa, jos sitäkään.

Jokainen saa tietenkin yksityishenkilönä olla Mari Kiviniemen ja muiden johtavaan asemaan nousseiden  naisten ulkomuodosta mitä mieltä tahansa. Kokonaan eri asia on heidän ulkomuotonsa repostelu, myös kehuminen, julkisuudessa. Se on aina vallankäyttöä: pidän oikeutenani sanoa "tytöstä" jotain myönteistä, josta sitten "tytön" pitää olla hyvillään, jopa kiitollinen.Tällöin on laskeuduttu iskelmien sanoituksien tasolle:  "jestas sentään, mitkä rinnat, täytyy antaa täydet pinnat" tai "sun varatalosi on niin uskomaton". Vaativissa tehtävissä toimivat naiset eivät kuitenkaan ole nousseet asemaansa tissiensa ansiosta, kuten Keskon pääjohtajaksikaan ei päästä SEN pituuden perusteella, luulisin.

Miltä vaikuttaisi, jos pääministeri Kiviniemi heittelisi pääministerin haastattelutunnilla kommentteja tyyliin: "Jyrkissä kyllä vielä silmä lepää, mutta Sauli alkaa olla aika nuutunut; onneksi häntä ei tarvitse katsella hallituksessa. Keskon pääjohtaja  vaikuttaa  plösöltä, saisi ottaa mallia  Alexander Stubbin rasvaprosentista. Jyrkin ja Alexanderin kanssa kelpaa edustaa maailmalla, mutta joskus pitää ottaa tyyli-ikoni Tarjakin mukaan."