TV4 esitti kaksiosaisen Kuono kohti voittoa -ohjelman. Ihan kiva. Koiraharrastajalle ohjelmissa ei ollut mitään uuttaa, mutta ne olikin suunnattu ns. suurelle yleisölle. Ohjelmien nimi ja ennakkomainonta saivat kuitenkin kuvittelemaan, että niissä olisi ollut kyse voittajanäyttelyistä. No eipä ollut kuin lyhyinä välähdyksinä. Milloinkahan Suomessakin päästäisiin siihen, että vuoden tärkein näyttely televisioidaan kunnolla ja nimenomaan näyttelyharrastajille suunnatulla tavalla. Yksi kunnolinen koiranäyttelyohjelma vuodessa ei todellakaan olisi liikaa! Muita koiraharrastuslajeja voisi sitten esitellä omissa ohjelmissaan, jos kiinnostusta riittää.

Mikähän kanava toteuttaisi ohjelman? Tarttuisiko toimeen jokin pieni kanava, esim. SuomiTv, joka nykyään esittää raveja? Olisiko sillä tarvittavat resurssit?

Lisäys 14.3. Vertailun vuoksi: Jos esim. Helsinki Horse Show televisioidaan, niin taatusti näytetään nimenomaan kilpailusuoritukset. Lisänä voi sitten olla muuta kuten haastatteluja. Ohjelma ei keskity esim. keppihevosharrastukseen tai ponitallimeininkiin. Sama koskee vaikka kuninkuusraveja. Pommin varmasti näytetään tärkeimmät lähdöt, vaikka taustoitusta ja haastatteluja onkin lisänä. Mutta pääasia pysyy pääasiana. Kun tehdään ohjelma koiranäyttelystä, näyttely on pääasia. Jotkut ovat vinkuneet, ettei näyttelyä kannata esittää, koska näyttelyt ovat tyhmiä ja tarpeettomia. Väärin. Mutta näyttelyohjelmaa ei ole pakko katsoa, jos ei kiinnosta. Televisiosta tulee hirveä määrä urheilua, jota en juuri katso, koska ei kiinnosta. SIlti en ole vaatimassa, ettei urheilua pitäisi ollenkaan näyttää.