Vielä vähän vaalitaistelusta. Kuten olen kertonut, olen ns. liikkuva äänestäjä. Kun vaalit lähestyvät, lähden haarukoimaan puoluetta ja ehdokasta melko puhtaalta pöydältä, en kuitenkaan ihan tyhjästä. En siis ole esim. keskustan kannattaja enkä jäsen, kuten en minkään muunkaan puolueen. Olen ainakin tekeväni valinnat asiapohjalta ja järkilinjalla mielikuvien tai fiiliksien asemesta. Niinpä pidin hyvänä ideana keskustan slogania asiaa. Mutta mitä asioita keskusta nimenomaan ajoi, jäi minulle epäselväksi enkä osaisi tässä ja nyt nimetä ainoatakaan.

Toinen seikka, minkä keskusta valitettavasti kadotti keskusteluista, oli aluepolitiikka. Haluttiinko siitä tietoisesti olla hiljaa, ettei ärsytetä etelän kaupunkien ja ennen kaikkea pääkaupunkiseudun äänestäjiä? Sehän ei tietenkään pure "metropolialueella", josta katsoen koko muu Suomi on "alueita" tai "maakuntia", mutta meille  susirajan takana asuville sillä on merkitystä. Keskusta on perinteisesti ollut aluepolitiikan moottori ja tuki. Ei olisi kannattanut sitä unohtaa.

Lisäys 20.4. Luulen, että keskusta laski väärin myös painottaessaan pääministeriyden tärkeyttä. Jaa-a. Kuinka monelle loppujen lopuksi on tärkeää, onko pääministerinä Jyrki vai Jutta vai Timo vai Mari? Tuskin kovin suurelle joukolle varsinkaan, jos ei selviä, millaista polittiikkaa pääministeri aikoo harjoittaa.