Kävin Pilvin kanssa silmäpeilauksessa. Pilvi on mukana Hannes Lohen geenitutkimuksessa, jossa jo aikaisemmin on havaittu, ettei Pilvi kanna lyhytkarvageeniä. HC:n kantajat esiin kampaava testi olisi paljon edm. testiä tärkeämpi. Auttaakseni tämän testin aikaansaamista peilautan omat koirani yhä uudestaan, vaikka niillä onkin jo ikää.

No niin, nostan siis Pilvin pöydälle peilausta varten. - Pennutko olisi vielä tarkoitus teettää? kysyy eläinlääkäri. - Eipä oikeastaan, en peilauta koiraa astutusta vaan Lohen tutkimusta varten, selitän. Lääkäri tekee työtään ja minä mietin: Jospa sittenkin? Pilvihän täytti juuri kahdeksan ja on ollut ikänsä täysin terve ja erinomaisessa kunnossa yhä. Tjaah! - Niin, tuota,  kakostelen, - kun nyt olen tässä, niin voisinhan samalla ikään kuin varmuuden vuoksi ottaa sen eläinlääkärin todistuksen nartun terveydentilasta. - Minusta se ei ole tarpeen. Kyllä kasvattaja tietää itse, millaisessa kunnossa narttu on. Tällaisen pitkäikäisen rodun edustajathan eivät vielä tässä iässä ole ikäloppuja päinvastoin kuin jonkun suuremmat rodun yksilöt, joilla jo alkaa olla kaikenlaisia kremppoja. Suunnilleen näin eläinlääkäri sanailee.

Siis mitä?!? Eläinlääkäri ei selvästikään tiedä, että tämän vuoden alusta lukien kahdeksan vuotta täyttäneellä nartulla TÄYTYY olla ennen astutusta hankittu todistus terveydentilastaan. Jäin miettimään, missä on vika: Kennelliiton tiedotuksessa vaiko eläinlääkärin halussa pitää tietonsa ajantasalla.

P.S. Pilvillä ei edelleenkään ole silmissä mitään vikaa. Luulen, että tämä oli Pilvin viimeinen peilaus.