Uusimmassa Kasvattaja-lehdessä kertoo Berner OY:n koulutuspäällikkö Rilla Nummisalo tutkimustuloksiin vedoten, etteivät maitotuotteet kuten juuri piimä sovi koirille, koska maitotuotteiden kalsium sitoo rautaa, joka poistuu näin elimistöstä.

Auts! Kuulun siihen ikäluokkaan, joka on tottunut syöttäämään pennuille kermaviiliä tai raejuustoa tai AB- tai Gefilus-piimää. Viimeksi mainittua saavat myös aikuiset koirani, esim. nykyiset havaneesit n. 1/2 dl päivässä, jos piimää sattuu kotona olemaan. En ole koskaan ajatelllut, että piimä olisi aikuisille koirille mikään must. Eiväthän villit koiraeläimet todellakaan hörppäile piimää palanpainikkeeksi. Olen kuitenkin arvellut, että tuskin piimästä haittaakaan on. Kuten olen moneen kertaan tässä blogissanikin kertonut, koirani ovat olleet pääasiassa erittäin terveitä, onneksi.

Valitettavasti Kasvattaja-lehden jutussa ei kerrottu tarkempia tietoja piimän haitallisuuden osoittaneesta tutkimuksesta.Jahka ehdin, yritän haravoida niitä netistä. Sivumennen sanottuna tuli mieleen, miten joskus 80-luvulla kohistiin raa'an kananmunanvalkuaisen haitoista: sitä ei KOSKAAN saa antaa koirille. Kilttinä tyttönä tottelin tätäkin ohjetta aikani. Sitten tulin siihen tulokseen, että koska en omista kanalaa enkä muutenkaan syötä raakoja munia kuin silloin tällöin, ei niiden syöttämisellä voi olla kovin dramaattisia seurauksia. Eikä ole ollut. Niiinpä koirani saavat kananmunansa milloin keitettynä, milloin raakana ja syövät aina sekä keltuaisen että valkuaisen.