Olen aloittanut joulusiivoiuksen. Yksi huone on imuroitu, kun huomaan, että imuri imee huonosti ja pölypussin täyttymisestä kertova mittari loistaa punaisena. Outoa! Vastahan vaihdoin pussin. Avaan kuitenkin imurin, ja totta: pussi on lähes tyhjä. Jatkan imurointia, kunnes imuri lakkaa toimimasta. Tarkistan uudestaan, onko pölypussi jotenkin väärällä tavalla paikoilaan tai jotain. Mutta ei, imuri ei käynnisty. Sepä siitä imuroinnista sitten. Laittaessani imuria komeroon otan suuttimen pois. Kas! Letkun suulla on kuin onkin pölytappi. Poistan sen - ja mitä onkaan sen takana:  puruluu. Suuttimen läpi se ei ole voinut päästä, mutta on varmaan päätynyt putkeen, kun imuroin kirjahyllyjen aluksia ilman suutinta. Jostain syystä koirat tunkevat puruluita hyllyn alle. Toivorikkaasti yritän käynnistää imurin. Mitään ei tapahdu. Imuri on rikki. Olisiko se ylikuumentunut? Että kiitoksia vain pikku ystäväiset tästä puruluujemmasta!
 
(Muinaisen Kata-noutajan lempileikkejä oli puruluu hyllyn alla. Se työnsi luun hyllyn alle ja alkoi sitten haukkua. Tarkoitus oli, että ihminen tulee siihen viereen ihmettelemään, että ohoo, sielläkö se luu on; no otetaan pois. Jos tilannetta ei ollut huomaavinaankaan, Kata kauhoi lopulta itse luun pois, jos suinkin ulottui siihen.)

Siivoamisen pitää kuitenkin jatkua. Ei auta kuin tarttua harjaan ja lastaan. Niillä saa toki roskat ja pöylyt lattialta, ja ei kun moppaamaan. Makuuhuonetta mopatessa huomaan koirien ilmestyneen selkäni taakse; niidenhän pitää aina olla tapahtumien polttopisteessä. Sattuneesta syystä en oikein välitä koirien seurasta vaan passitan ne tiehensä ja moppaan kiukkuisena kaapin alustaa, kun kuulen takaani rysähdyksen. Kukkajalka jonka olen siirtänyt pois tieltä, kaatuu. Voin kuvitella sen mullan paljouden, joka on sinkoillut ympäriinsä isosta kukkaruukusta ja käännyn katsomaan. Mutta kappas, ruukku on pysynyt pystyssä ja multaa on lattialla vain vähän. Lakaisen sen, ja loppu sujuu ongelmitta. . Semmosta. Arjen tullen joka tapauksessa hilaan imurin kodinkonekorjaajalle tutkittavaksi. Se on niin uusi, että takuukin taitaa olla voimassa.