Jos haluaa tulla pahalle tuulelle, kannattaa lukea Lemmikkipalstojen Apulaa. Valtaosa ilmoituksista on toki asiallisten ihmisten asiallisia ilmoituksia, mutta vastapainona on verenpainetta nostava kategoria. Niille ilmoituksille pitäisi kai oppia viittaamaan kintaalla, paitsi että en opi. Todellinen helmi on esimerkiksi kuusivuotias, täysin hysteerinen havannankoira, jolta tippuvat hampaat suusta iensairauden takia.  Mutta sepä onkin myynnissä, ja jos uutta kotia ei löydy, omistaja kuulemma joutuu lopettamaan sen. Voi hyvänen aika: viekää se  koiraparka lopetettavaksi! 

Näissä ilmoituksissa näkee melko usein käytettävän ikään kuin kiristyskeinona lopettamista. Jopa yli kymmenvuotiaista saatetaan todeta, että koira lopetetaan, jos uutta kotia ei löydy. Kaipa ajatellaan, että lopetusuhka vetoaa hyväsydämisiin ihmisiin. Itselleni tulee lähinnä mieleen, ettei lopettamisesta koituvaa mielipahaa ja rahanmenoa haluta kokea vaan sysätään homma jollekin muulle.

Nuorehkoille, terveille koirille on tietenkin järkevää etsiä uusi koti. Tervepäinen koira sopeutuu uusiin oloihin usein paremmin kuin entinen omistaja haluaisi uskoakaan.

Pari päivää sitten Apulassa oli myös nyt jo poistunut ilmoitus rekisteröimättömistä havannankoiran pennuista, hinta 800 euroa. Ja miksi näitä puhdasrotuisten koirien jälkeläisiä ei sitten ollut rekattu? No sen vuoksi, että emällä on lievä alapurenta! Istu ja pala! Uskooko joku näitä sössötyksiä?  Vai eivätkö nämä ihmiset itse tiedä mitään? Paitsi että se alapurenta on ollut nartulla jo ennen astutusta, niin sehän ei tietenkään ole pentujen rekkaamisen este. Halutessaan ne voi rekisteröidä EJ-rekisteriin tai ihan normaaliin.