Rosita-havaneesi, 6 kk, aloitti eilen opinnot koirakoulussa. Olisin mennyt sinne vähän aikaisemmin, mutta kurssien ajankohdat eivät sopineet. Ajattelin etukäteen, että vaikutan varmaan dinosaurukselta joidenkin myöhäisteinien joukossa. Todennäköisesti vaikutankin, mutta en tuntenut itseäni kovin hölmöksi, koska kaikki osallistujat eivät kuitenkaan olleet aivan nuoria.

Etukäteen arvelutti myös, onko Rosita kurssien ainoa pieni kotikoira ja  tähtäävätkö kaikki muut jonkin lajin kisoihin. M&M:n pentutreffeillä kuulin, että edellisellä kurssilla oli ainakin cottoni ja pari maltaa. Lohdullista! Voihan niilläkin olla tavoitteena vaikka agility, mutta ne eivät sentään ole bordercollieita. Luultavasti tuntisin oloni hiukka nihkeäksi bortsuporukassa:) Osoittautui, että omalla kurssillani on aika tömäkkää sakkia: bernhardilainen, valkkari, belgi, sakemanni, yksi jonka rotua en tunnistanut (jokin karvabassetti?) ja harjis. Rosita on kuin onkin porukan pikkuisia, mutta solahti joukkoon muina koirina. Tässä toki auttaa se, etteivät koirat saa seurustella keskenään, joten se ei joudu ottamaan kantaa bernhardilaisen lähestymisyrityksiin.

Ennen koulutussessiota pennun kanssa oli pitänyt tehdä kotitehtäviä, joiden osaaminen tarkistettiin. Rosita selviytyi osuudestaan kaikella kunnialla. Ensi sunnuntaina jatketaan, toivottavasti. Nyt Rositalla on ripuli, jota on kuulemma liikkeellä, mutta onhan sillä viikko aikaa parantua.