Olenkohan ainoa, jolle jäi jotenkin ikävät fiilikset Porin Kultaloimesta (kyse on siis ravikilpailusta)? Seuraan raveja ihan sohvaperunan ominaisuudessa, vailla sen kummempaa asiantuntemusta. Mutta siis, jokaisen kuskin tavoitteena on tietysti voitto tai mahdollisimman hyvä sijoitus, ja tavoitteeseen päästäkseen hän valitsee siihen mielestään sopivan taktiikan. Tällä kertaa Surprise Lordin kuskin Iikka Nurmosen ja Twigs Voicin Pekka Korven taktiikkana oli älyttömän kova ensimmäinen viisisatanen, tunnetuin tuloksin: ennakkosuosikki Surprise Lord 6:s, Twigs Voici hpl (laukkasi loppusuoralla mahdollisesti uupumuksen vuoksi).   

Iikka Nurmonen on uransa alussa oleva nuori kuski, jonka taktisia ratkaisuja voi joskus sohvalta käsin  pikkasen kyseenalaistaa. Mutta mitä liikkui superkokeneen Pekka Korven päässä? Oliko tarkoitus pussittaa Surprise Lord ja pedata tallin molemmille hevosille (toisena Express Duo, joka jäi lopuilta viimeiseksi)  mahdollisimman hyvät asemat. Kun tämä ei heti onnistunut, "uhrasiko" Korpi Twigs Voicin vai luottiko siihen liikaa? Nämä arvailut saattavat olla asiantuntijoiden mielestä aivan naurettavia, mutta näin minä tilanteen tulkitsin. No, huippuhevoset kai sitten kestävät nämä revitykset, vaikka hyytyisivätkin meneillään olevassa kilpailussa?

Ennen kilpailua  haastateltiin Surprise Lordin omistajaa, joka nimesi hevosen pahimmiksi vastustajiksi isä ja poika Korven. Nappiin meni se ennustus. Jostain kumman syystä olen hyvilläni, että Korvet jäivät tässä kisassa nuolemaan näppejään.