Huomenna ajetaan ns. Kriterium-ravit, joihin saavat osallistua kolmivuotiaat, Suomessa syntyneet ravurit. Mukaan pääsee ennakkomaksut maksamalla ja karsintojen kautta. Palkintosumma on muhkea. Mukana on kolme Ruotsissa valmennettavaa hevosta, kaikki Timo Nurmoksen tallista. Nurmos voitti juuri Ruotsin vastaavan kisan kasvattamallaan, omistamallaan ja valmentamallaan Villiam-oriilla! Ohjissa oli Jorma Kontio.

Nurmoksen joukkue on kova. Ennakkokaavailuissa sille pistää tiukimmmin kampoihin Hotshot Luca. Voittaako se? Toivon että voittaa, mutta en valitettavasti usko siihen. Sehän jo nähty, että kotimaan kuskit keskittyvät toistensa kyttäämiseen ja kampittamiseen. Jos ei voi menestyä, voi ainakin pussittaa ja häiritä, ja Hotshot Lucahan on tähän mitä mainioin kohde. Joo, joo, tiedän, että kahta Nurmoksen valmennettavaakin ajaa kotimainen kuski mutta Nurmoksen piikkiin kumminkin. Kaiken lisäksi Gloria Webiä ajava Kontio on niitä kuskeja, joita ns. kunnioitetaan. Tämä kunnioittaminen on minusta aina ollut hiukka omituista, mutta kirjoitan siitä joskus myöhemmin.
 
Satavarmassakin (joka sivumennen sanottuna oli harvinaisen rasittavaa naurun hekotusta, hehhehhee), kysyttiin, voittaako Hotshot Luca. Joku oli sitä mieltä, että voittaa, mutta esimerkiksi Ari Moilanen sai aikansa kiemurreltuaan sanottua, että ei. Kyllä Moilanen tietää. Oli sentään selkärankaa sanoa se ääneen, vaikka katse pysyi pöydän pinnassa.
 
Itse pidän peukkuja pystyssä Lucalle. Tai jos edes joku täkäläinen voittaisi, kun meni ne Derbyn rahatkin jo Ruåtsiin, kylläkin sympaattisen Veijo Heiskasen, kaapunnin pojan, kuskaaman Benjamin Evon omistajille.