Eräänä iltayönä viime viikolla alkoi yskittää, ja yskittää, ja yskittää. Yskimisellä ei todellakaan ollut mitään rajaa. Tuntui että yskänpuuskan päätteeksi tulee oksennus ja sisälmykset lentävät pellolle. Tätä jatkui aamuun asti. Mietin, olisiko kyse jostain hinkuyskän kaltaisesta taudista. 

Sitten seurasi jonkilainen suvantovaihe. Se oli kuitenkin tyyntä myrskyn edellä. Iltapäivällä alkoi lämpö nousta kuin raketti. Kun sitä oli yli 39 astetta, otin yhden Panadol Zapp -tabletin. Vaikutukset olivat vaatimattomat, ellen sanoisi olemattomat. Myöhemmin nappasin 1 g:n Panadolin. Ehkä se meni hukkaan, koska muun riesan rinnalle oli tullut ripuli & oksennustauti. Vesikään ei lopulta pysynyt sisällä. 

Podin näitä oireita aikani, kunnes tuntui, että en jaksa raahautua makuuhuoneesta vessaan ja keittiöön. Olen ottanut influenssarokotuksen. Tiedän, että se ei aina auta. Aloin kuitenkin  funtsia, olisiko kyse jostain vakavammasta kuten keuhkokuumeesta, ja varhain sunnuntaiaamuna päätin pyrkiä päivystykseen.

Kiireettömät hoidot ovat täällä todella kiireettömiä eli viikkojen jonotuksen päässä varsinkin, jos haluaa tietyn lääkärin vastaanotolle, mutta päivystys toimii hyvin. Vahingossa päädyin sitten oikein sairaalan puolen päivystykseen. (Olin unohtanut, että kaupungin päivystys avautuu vasta klo 8.) Joo. Nenästä kaivellusta näytteestä kävi ilmi, että kyse on A-viruksen aiheuttamasta influenssasta. Muuta vikaa ei löytynyt. Nesteytyksen virkistämänä, Tamiflu-resepti kourassa ja hengityssuojain naamalla matkasin sitten taksilla päivystävän apteekin kautta kotiin potemaan.

Eilen tein jo pienoisen kävelylenkin, koska sääkin oli melko lauha. Väsymyksen lisäksi muistona influenssasta ovat kipeytyneet vatsalihakset, ja toinen kylki tuntuu suorastaan revähtäneeltä. Johtunee kauheasta yskimisestä?

Tällä kertaa rokotuksesta ei ollut hyötyä. Siitä huolimatta otan todennäköisesti rokotteen ensi talvenakin.