Viikonloppuna järjestettiin taas BirdLifen pihabongaus. Olen osallistunut siihen aika pitkään, en ehkä ihan bongauksen ensimmäisistä vuosista lähtien mutta kumminkin. Viime vuosi jäi väliin, koska en nähnyt pihalla yhtään lintua! Lähellä se oli nytkin, mutta kun pakkaset kiristyivät, ilmaantui pihalle sentään jokunen tiainen. Niinpä saatoin kirjata sunnuntain bongaussaaliiksi muutaman talitiaisen ja pari harakkaa sekä käpytikan. Kun kirjasin näitä BirdLifen sivustolle, huomasin, että siellä nyt sellainenkin kohta kuin, että lintuja ei havaittu. Havaintohan sekin on, jopa tärkeä jos niikseen sattuu. Lisäksi sinne sai kirjata nisäkkäät. Laitoin yhden oravan. Niitäkin on alkanut taas ruoka kiinnostaa. Missä lie välillä pyörineet.

Vuodet eivät ole veljeksiä. Erään talven aikana pihalta löytyi viittä eri lajia tiaisia (todennäköisesti jokin tiaisten sekalauma?), käpytikka, palokärki, jokin kolmaskin tikka (mikä se nyt olikaan, tutkin sen silloin lintukirjasta mutta en  enää muista), varis, harakka, naakka, pulu, puukiipijä, tilhi, jokin rastas, punatulkku, vihervarpunen,  peippo, viherpeippo, keltasirkku, urpiainen, haukka (vissiin varpushaukka ainakin naapurin mielestä). Unohtuikohan joku? Todennäköisesti. Yhtä aikaa tämä lintujoukko ei tietenkään ollut pihalla, mutta talven mittaan siellä pyöri kaikenlaista siivekästä. Tänä talvena lajisto on ollut niukkaakin niukempi, mutta vielä on talvea jäljellä.

Nyt pakkasten ja lumisateiden aikana on ollut huiman kaunista ihan omassa pihassakin ja kaikkialla. Olen ottanut kuvia kännykällä. Kännykässä on hyvä kamera, joten kännykkäkuviksi kuvat ovat ok, mutta järkkärillä toki saisi hienompia varsinkin, jos osaisi niitä ottaa.  Se vaatisi paneutumista asiaan. Aikoinaan minulla oli ns. puolijärkkäri, ja on toki vieläkin, mutta siihen ei enää saa uutta akkua ainakaan Suomesta. Muutama vuosi sitten olisi vielä saanut Saksasta, mutta en uskaltanut tilata, kun en ollut varma, ymmärränkö ruosteisella koulusaksalla, mitä saksankielisellä nettisivulla sanotaan ja ennen kaikkea sujuuko maksuliikenne turvallisesti. Akun hinta oli jotain 70 - 80 €. Onko vanhaan kameraan enää järkevääkään sijoittaa tuota summaa? Ei.

Tämän tästä olen ostamaisillani uuden järkkärin, sieltä edullisemmasta päästä toki. Toistaiseksi olen tullut järkiini ja jättänyt ostamatta. 

 

(31.1. pieniä korjauksia sisältöä muuttamatta)