Blogistanian kirjaäänestyksen tulokset on julkaistu. Katsoin vain suomalaista kaunokirjallisuutta koskevat tulokset:

1. Jalonen: Taivaanpallo (17 pistettä); 2. Rytisalo: Rouva C (17 p.); Turunen:  Sivuhenkilö (12 p.)

Änestäjiä oli vain 27, mikä on minusta yllättävää. Esimerkiksi suomalaisten kirjablogien listalla (Kirjasampo) on 117 blogia, eivätkä kaikki kirjablogit varmaankaan ole sillä listalla. Lisäksi on arvaamaton määrä oman blogini kaltaisia sekasisältöisiä blogeja. Miksiköhän äänestäminen ei kiinnosta vai onko se tehty turhan hankalaksi? Toisaalta  lievällä hankaluudella kuitenkin  varmistetaan, että tulos on luotettava.

Äänestyksen tulos on sekä yllättävä että yllätyksetön näkökulmasta riippuen. Minulle on yllätys, että Taivaanpallo voitti. Olen kuvitellut, että Blogistanian kirjabloggaajat ovat selvästi itseäni nuorempia ja hakevat siksi jonkin repäisevämmän teoksen voittajaksi. Mutta ei. Laadukas,  tutun turvallinen Taivaanpallo piti pintansa. Yhtä paljon hämmästyin Rouva C:n kakkossijaa. Rouva C on hyvin kirjoitettu, oikein miellyttävä teos.  Omassa luokituksessani se kuuluu kuitenkin niihin kirjoihin, joista  ajattelen, että ei huono tai ihan kiva. Saara Turusen romaaneista en pidä ollenkaan, joten sepä siitä.

Ääniä oli annettu kaikkiaan 43 teokselle. Harmi, että vain kolmen ensimmäisen pisteet on julkaistu. Omat suosikkini ovat joukossa lukuun ottamatta Ketun romaania. Se on toki jakanut mielipiteitä, mutta olisin odottanut, että se saa edes jonkin hajaäänen. Nolla pistettä tuntuu ihan salaliitolta:)