Taas on uutisoitu, että näissä maisemissa on nähty susi. Asun  puistomaisella alueella varsin  lähellä kaupungin ydinkeskustaa. Aamulla tällä alueella oli nähty susi vajaan kilometrin päässä siitä, missä asun ja muutaman sadan metrin päässä siitä, mistä kävelimme Rositan kanssa aamulenkillä. Hui! No, totuuden nimessä susi nähtiin seitsemän tienoilla ja itse olin  liikkeellä joskus kahdeksan jälkeen.

Lähistöllä seikkaili susi myös vuodenvaihteessa 2016. Usein nämä susihavainnot ovat "susia", mutta tästä sudesta saatiin kuvia ja varsinkin video, josta kyllä näki, että on se susi. Ikimuistoisin susihavainto on varmaan se petoyhdyshenkilön tunnistama kuollut nuori urossusi, joka osoittautui vanhaksi belginartuksi! Toinen aika hyvä havainto oli televisiouutisissakin esiintynyt susi, joka kierteli takapihoilla ja terasseilla pääkaupunkiseudulla. Se oli naapurin husky. Ja muutama viikko sitten niin ikään pk-seudulla liikkunut susi osoittautui koirasudeksi, vai oliko se nyt saarloos tai vlcak. Jonkun kesy lemmikki se joka tapauksessa oli.

Sitä ei kyllä kannata ihmetellä, ettei koirasutta ja susiristeytysrotujakaan erota helposti aidosta sudesta, niin samanäköisiä ne  ovat. Minun puolestani koirasudet voisi kieltää, mutta kiellon valvonta olisi kuulemma vaikeaa, väitetään. Saarloos ja vlcak sen sijaan ovat jo vakiintuneita koirarotuja.

Mutta mistä ihmeestä susi jolkotteli keskelle kaupunkia? Talvella pääsee jäätä pitkin, mutta nythän se ei auta. Kaupunki on maantieteellisesti niemi. Idässä ja lännessä on vettä, pohjoisessa pitkät ja vilkkaasti liikennöidyt Kallansillat. Etelästä tullessaan susi joutuisi kulkemaan asutuksen läpi lopulta aivan kaupunkimaisessa ympäristössä. Outoa! 

Toivottavasti tämäkin susihukkanen ymmärtää ottaa jalat alleen. Muuten sille käy kalpaten.

Lisäys 8.5. klo 7.30: Niinhän siinä kävi, että susi pääsi hengestään. Se oli ammuttu myöhään eilisiltana sen jälkeen, kun se oli nähty Päivärannan kauunginosassa. Siitä päätellen susi oli pyrkimässä pois kaupungista ehkä sinne mistä oli tullutkin eli pohjoiseen. Luin asiasta hetki sitten Iltalehden nettisivuilta. Paikallisen sanomalehden  (Savon Sanomat) nettisivut eivät tienneet asiasta mitään!

Lisäys klo 10.20: Suden ampuja kertoo, ettei susi pelännyt häntä ollenkaan vaan tuli kohti. Se ei ole normaalia villieläimen käytöstä. Olikohan tämäkään eläin susi?