Keksinkin nyt illalla, että demareiden kannattaisi tehdä Heinäluomasta pääministeri. Untuvikko-osaston voisi jättää kasvamaan ja hankkimaan kokemusta. Heinäluomakin taitaa olla taustaltaan ammattiyhdistysänkyrä, mikä tuskin demareita haittaa, vaikka voi nyppiä meitä muita. Heinäluomalla olisi kokemusta ja karismaa saada porukka ruotuun ja työt käyntiin. Joo, tiedän että hänellä on puolueen sisällä vastustajansa, mutta kenelläpä ei olisi. Jos ei ole vastustajia, on niin mitätön tyyppi, ettei kukaan viitsi edes vastustaa.

Asia jota olen joutessani fundeerannut, on esiintymistaidon merkitys. Onko sillä jo liiankin suuri painoarvo poliitikon suosion kannalta? Vanha vitsihän on, etteivät menneisyyden jäärät kuten Paasikivi lonksuvine tekohampaineen menestyisi nykyajan politiikassa, koska he (paitsi Kekkonen) eivät olleet virtaviivaisia esiintyjiä eivätkä varoneet jokaisen sanansa korrektiutta. Siitä huolimatta he toimivat menestyksekkäästi erittäin haastavissa tehtävissä esimerkiksi sodan aikana. 

Itse asiassahan poliitikon ei tarvitsisikaan olla suosittu vaan pätevä, mutta jos et ole suosittu, jäät valitsematta vaaleissa. Siinäpä pulma.