Miksi kirjastot ovat kiinni? Millä tavalla ne poikkeavat esimerkiksi ruokakaupoista, jotka on pidetty auki? Ei luulisi olevan ylivoimaista järjestää edes tilattujen kirjojen luovutusta asiakkaalle. Kirjastossa oleskeleminen voisi olla kiellettyä. Jotkut ihmiset tosin tarvitsevat kirjaston tietokonetta. Olisiko tietokoneen käyttö järjestettävissä rajaamalla sisälle päästettävien ihmisten määrää? 

Kirjoja voi tietenkin lukea e-kirjoina tai kuunnella äänikirjoina. Itse en tykkää yhtään minkäänlaiselta näytöltä  lukemisesta, joten kirjojen lukeminen on jäänyt koronakaranteenin aikana olemattomiin. Aluksi luin vanhasta muistista kirja-arvostelut. Nyt niidenkin lukeminen on vähentynyt ja taantunut silmäilyn asteelle. Vaikka kirja vaikuttaisi kiinnostavalta, niin entäs sitten? Kirjastosta sitä ei saa, enkä riskiryhmäläisenä saisi mennä kirjakauppaankaan. Moni hieno teos varmaankin jää tässä rytäkässä vaille ansaitsemaansa huomiota. Se on harmillista sekä kirjailijan että lukijan kannalta.

Lisäys 27.4. En myöskään ymmärrä, miksi kirjoja ei voinut palauttaa kirjaston ovessa olevan postiluukun kautta kuten normaalisti. Sen sijaan kirjasto jatkoi kirjojen laina-aikaa. Onneksi itselleni jäi kotiin pyörimään vain kolme kirjaa. Mutta miten menettelevät esimerkiksi ihmiset, jotka muuttavat toiselle paikkakunnalle? Pitääkö heidän matkustaa takaisin vain kirjojen palauttamisen vuoksi?