Kirjoitin tässä blogissa viime vuoden kuninkuusravien jälkeen: Takavuosien konstit, eläimen alistaminen, monotus, hapetus, piikkipannat ja mitä niitä olikaan varsinkin pk-rotuisten koirien koulutuksessa, eivät ole tätä päivää. Vähänpä tiesin! Olen näköjään lillunut kukkahattujen kuplassa, jossa koira on hän, eikä häneen saa joidenkin mielestä kohdistaa minkäänlaisia pakotteita. (Olen eri mieltä; minulle koira on se, ja voin estää remmillä sitä juoksemasta auton alle, kun se näkee kissan kadun toisella puolella, noin niin kuin karrikoiden sanottuna)

Mutta nyt meille näytetään kuvottavaa, salaa kuvattua videota, jossa koiria lyödään, potkitaan, revitään, kuristetaan, roikotetaan, temmotaan, niille aiheutetaan kipua sähköiskuilla ja piikkipannalla, ja tietenkin niille huudetaan. Tämä on olevinaan koulutusta. Kaikesta näkemästäni en edes ymmärtänyt, mihin sillä pyrittiin. Esimerkiksi jotain koiraa, muistaakseni dobberia, tempaistiin  hihnasta eteenpäin ja  maahan; sitten se potkittiin perääntymään. Jos kyse oli maahanmenon opettamisesta, niin olipa surkea tekniikka. Mutta ehkä kyse oli jostain muusta. Ylipäänsä kaikenlainen repiminen ja tempominen näkyi olevan kovassa kurssissa. Mahdonta ymmärtää, miksi. 

Videot oli kuvattu Saksanpaimenkoiraliittoon kuuluvien yhdistysten koulutuksista; SPL puolestaan on Suomen kennelliittoon kuuluva järjestö. Jos nämä organisaatiot nyt pesevät kätensä tästä keissistä, niin johan on markkinat! Muistuttaisin  muutaman vuoden takaisesta tapauksesta. Eräs ulkomuototuomari-kasvattaja-trimmaaja näpäytti trimmauksen aikana ketkuilemaan ryhtynytta koiraa sakseilla kuonoon. Omistaja vei koiran eläinlääkäriin, jossa sen kuonosta ei löytynyt näpäytyksen aiheuttamaa vauriota. Lisäksi hän teki rikosilmoituksen eläinsuojelurikoksesta. Trimmaaja tuomittiinkin sittemmin sakkoihin lievästä eläinsuojelurikoksesta. Tämän seurauksena kennelliitto erotti trimmaajan jäsenyydestään moneksi vuodeksi ja antoi myös pentujen rekisteröintikieltoa. Niin että mihin toimiin kennelliitto aikoo tällä kertaa ryhtyä? 

Koirien kohtelu nyt näytetyllä videolla täyttää eläinsuojelurikoksen tunnusmerkit. Nyt ei ole kyse pikku näpäytyksestä! Toivottavasti tekijät joutuvat teoistaan oikeudelliseen vastuuseen.   Oikeutta eläimille -yhdistys ansaitsee kiitokset aineiston hankkimisesta ja tuomisesta julkisuuteen. Nettikeskusteluissa osa suojeluharrastajista on tietenkin ryhmittynyt siilipuolustukseen. Ne jotka eivät itse harrasta suojelua, eivät kuulemma ymmärrä siitä mitään. No, voin kertoa, että en todellakaan ymmärrä. Viranomaiset tarvitsevat toimintakykyisiä virkakoiria, mutta tavikset eivät tarvitse IPOa eivätkä sitä tarvitse heidän koiransakaan.

Videon näkee osoitteessa:  oikeuttaelaimille.fi/suojelukoirat

Lisäys 25.2. Kerron jutun alussa kirjoittaneeni koirien kohtelusta kuninkuusravien jälkeen. Se taas johtui siitä, että vertasin hevosten ja koirien kohtelua eläinsuojelun näkökulmasta.