Sanna Marin on näköjään kommentoinut julkisuudessa biletystään. Kyynelehtivä Marin ilmoittaa olevansa ihminen (!) ja halunneensa vain  elämäänsä iloa, valoa ja hauskuutta synkkyyden keskelle. Kukapa ei haluaisi!  Mutta kannattaisiko Marinin silti lopettaa selittely, itsesääli ja uhriutuminen? Pitäisikö pohtia, miten, missä ja keiden kanssa etsii "valoa" ja ennen kaikkea, mitä ratkaisut kertovat harkintakyvystä, joka puolestaan on pääministerin tärkeimpiä ominaisuuksia On aika hämmästyttävää, ettei Marin vieläkään tunnu tajuavan, ettei kritiikki kohdistu juhlimiseen sinänsä ja  ettei ole olemassa mitään yksityistä Sannaa ja pääministeri Marinia erikseen vaan yksityishenkilö Sanna on samalla pääministeri Marin. 

Työväen tyttö Sanna on osoittautunut yllättävän naiiviksi, vaikka ikää on jo 36 vuotta. Marin on toki tehtäväänsä nähden nuori mutta ei muuten mikään nuorison edustaja.  Hän on  ilmoittanut haluavansa ravistella pääministeri-instituutiota. Selvä, siinä ei ole moittimista. Mutta ravistelu olisi kyllä voinut tapahtua muullakin tavalla kuin että pääministeri tepastelee festareilla revityissä farkkushortseissa ja roikkuu aamuyölllä kännisenä iskelmälaulajan kaulassa.

Marin on hoitanut pääministerin pestiä poikkeuksellisissa oloissa ja selvinnyt tehtävästään  hyvin. Mahdollinen väsymys ei hänestä näy päällepäin samalla tavalla kuin se näkyi Jyrki Kataisesta aikoinaan. Katainen tosin kielsi olevansa väsynyt. Jos pääministeriys kuitenkin on kiviriippa, siitä pääsee eroon häviämällä ensi kevään eduskuntavaalit. (Varmuuden vuoksi totean, etten varsinaisesti toivo kokoomuksen ja Orpon voittoa.) Vuonna 2024 ovat vuorossa presidentin ja EU-vaalit. Edellisistä Marin on kieltäytynyt ja toivottavasti pysyy päätöksessään. Jälkimmäisiä hänelle voisi suositella lämpimästi. Läpimeno lienee varmaa.  EU:ssa Marin voisi kasvaa  ja palata kotimaan politiikkaan entistä ehompana osallistuakseen vaikka presidentin vaaleihin. Ja onhan EU.ssakin tarjolla merkittäviä tehtäviä.

Mutta ehkä tämä oli nyt tässä? Hallituksella on ratkaistavanaan vuorenkorkuisia ongelmia. Media, me bloggarit ja muut somettajat voimme siirtyä seuraamaan, miten hallitus työssään onnistuu.

(Klo 15.45 lisätty viimeinen kappale sekä muutama sana sinne tänne.)