Juu tiedän, EU:ssa ei ole mekanismia, jolla jäsenmaa voitaisiin erottaa, mutta pitäisi olla. Jos minulta kysyttäisiin, Unkari saisi istahtaa Putinin polvelle, jonne se kuuluisi. Tokihan se olisi tappio EU:lle.

Kun aikoinaan piti ratkaista, pitäisikö äänestää EU:hun liittymisen puolesta vai sitä vastaan, minulle oli selvää, että äänestän liittymisen puolesta. Ajattelin, etten osaa hahmottaa liittymisen taloudellista merkitystä ainakaan pitkällä tähtäimellä, mutta haluan että Suomi liittyy läntiseen arvoyhteisöön, johon se historiallisesti kuuluu:  niiden maiden joukkoon, joita hallitaan demokraattisesti, jotka ovat oikeusvaltioita ja joissa toteutuvat perustavaa laatua olevat  kansalaisvapaudet. Halusin, että Sovjet-Finlandista ja suomettumisesta tulee vihdoinkin loppu.

Nyt läntiset arvot ovat vastatuulessa, Ne haastetaan vähän siellä sun täällä, jopa demokratioiden sisällä ja esimerkiksi EU:ssa Puolan ja Unkarin toimesta. Suomi on EU:ssa käsittääkseni nettomaksaja. Minusta on täysin sietämätöntä, että verovaroillani tuetaan Unkarin kaltaista valtiota, joka on etääntynyt EU:n perusarvoista, jos on koskaan niitä allekirjoittanutkaan.