Kukapa ei haluaisi luopua maskeista, mutta  haluaisin kyllä ymmärtää, miksi niistä luovutaan juuri nyt. Näissä maisemissa koronaan sairastutaan  enemmän kuin koko pandemian aikana. En tiedä, kuinka moni sairastunut näkyy tilastoissa, koska iso osa tekee kotitestin ja sitten on niitä, jotka ilmoittavat etteivät viitsi testata "flunssaansa". Joka tapauksessa koko kahden vuoden aikana olen muistaakseni tuntenut henkilökohtaisesti vain yhden koronaan sairastuneen. Viimeisen kahden viikon aikana sairastuneita on tullut solkenaan: itseni lisäksi muutama sukulainen, neljä-viisi naapuria, jalkahoitaja puolisoineen, remonttireiska jne. Kaikki rokotettuja ja maskeja käyttäneitä ihmisiä, valtaosa iäkkäitä.

Vaikuttaisi, että taudin leviämisen suhteen on nostettu kädet pystyyn. Sen ymmärrän. Mitäpä syytä olisi pitää maskiakaan, jos siitä ei ole olennaista hyötyä. Mutta miksi sitten pääkaupunkiseudun suositusta jatkettiin? Sitä en ymmärrä.

Lisäys klo 20.22: Nyt on ilmoitettu, että maskisuositus poistuu myös pääkaupunkiseudulta. Jotain johdonmukaisuutta sentään!