Toimittaja Susanna Reinboth kyselee Hesarin  kolumnissaan, miksi Kuopion koulusurmassa mukana olleiden poliisien nimiä ei ole julkistettu. Reinboth toteaa, että poliisien ei ole todettu toimineen väärin eikä heitä syytetä mistään.

Miksi meidän pitäisi tietää, minkä nimiset poliisit sattuivat olemaan työvuorossa ja joutuivat sen vuoksi mukaan kauppakeskuksen tapahtumiin? Reinboth vetoaa perustuslakiin ja julkisuuslakiin, mutta ei kerro, mitä lisäarvoa nimien tietämisestä olisi. Avoimuus ja läpinäkyvyys on toki demokraattisessa oikeusvaltiossa kaikin puolin kannatettavaa, mutta mutta. Varsin monissa ammateissa olevat ihmiset joutuvat nykyään salaamaan henkilöllisyytensä, silloin kun se on mahdollista, sekä esimerkiksi asuinpaikkansa ja yhteystietonsa. Poliisin ammatissa toimivat kuulunevat tähän joukkoon. Miksi emme sallisi sitä heille silloin, kun poliisin toiminnasta ei ole löydetty virkavirhettä tai kun he eivät ole syyllistyneet rikokseen.

Julkisuuslakiin vetosi myös paikallinen lehti Savon Sanomat julkaistessaan Joel Marinin koulutodistuksen, mikä oli tarpeetonta ja vastenmielistä.