Huh!  Taloyhtiön putki & sähköremontti alkoi huhtikuussa ja sen pitäisi olla kokonaan ohi marraskuun alkuun mennessä. Huhtikuun ajan työstettiin  yhteisiä tiloja, ja toukokuussa joutuivat ensimmäiset asukkaat evakkoon. Siitä sitten edettiin aina kaksi porrasta kerrallaan, ja yhteisten tilojen remontointi jatkui siinä rinnalla.

Asunnoissa saattoi siis asua silloin, kun oma porras ei ollut työn alla. Osa asukkaista  asuikin kämpässään niin kauan kuin mahdollista, mutta paljon oli myös meitä jotka pakenimme kesämökille ja kävimme pyörähtämässä asunnossa silloin, kun se oli syystä tai toisesta välttämätöntä.  Remontin keskellä asuminen  ei todellakaan ollut mitään herkkua. Aamuseitsemältä alkava porakoneiden jyrinä siivitti tehokkaasti pois lähtemistä. Joskus saattoi kuulla kolmenkin eriäänisen koneen meteliä samanaikaisesti. Kuinka ollakaan, yhtiökokouksessa muuan sijoitusasunnon omistaja valitti, miksi remontttia ei toteutettu siten, että asunnossa voi asua koko ajan esim. siten, että pihalla on jokin wc-kontti! Eihän hän itse tietenkään olisi asunnossaan asunut vaan oletti, että vuokralainen olisi. En käsitä, kuka haluaisi asua porakoneiden jyrinän ja sementtipölyn keskellä ja ravata tarpeillaan pihalla!

Niin. Me asukkaat saatoimme paeta meteliä mutta työntekijät eivät. Nostan hattua sille monikansalliselle porukalle, joka tämänkin remontin toteutti. Mihin joutuisimme, jos raskaaseen työhön, raksalle ja remontteihin, ei enää löytyisi tekijöitä? Vähän enemmän respectiä näille ihmisille, kiitos!

P.S. Ja kun muisti palailee pätkittäin, niin toteanpahan, että remontti on siis kokonaan valmis marraskuun loppuun mennessä eikä alkuun. Ainakin pitäisi olla.