DA jäi sitten tauolle. Viimeinen jakso oli nasakampi kuin aikaisemmat tämän syksyn leperrykset. Nyt sitten arvaillaan, mitä tapahtuu kahdessa viimeisessä jaksossa. Itse veikkaisin, että koska lady Mary saatiin jo naimisiin, Edithille tapahtuu jotain merkittävää. Ykkösarvaukseni on, että  kuolleeksi luultu Marigoldin iskä ilmaantuu paikalle. Tai sitten se Tangeriin matkustanut markiisi löytää sieltä sen "kuolleen" markiisin elävänä eikä sen vuoksi olekaan markiisi vaan pehtoori. Pehtoorille kelpaisi taas Edith, mutta Edith on loukkaantunut ja antaa pakit. Tilalle tulee - kuka? Tom?

Mr Mosely pääsee kouluun vakkariopeksi, joten Mr Barrowia tarvitaankin eikä hän saa potkuja. Mrs Patmore  lähtee pitämään sitä omaa paikkaansa ja Daisystä tulee pääemäntä, mutta Daisy on kunnianhimoisempi ja häipyy. Mr Carson vaimoineen jää eläkkeelle. Anna ja Bates saavat vauvan, joka syntyy kuin Jeesus-lapsi jouluna.

Tylsää, eikö totta! Hauskempaa olisi, jos DA:ssa otettaisiin vähän mallia Kaunareista. (Vieläkö se menee tv:ssä?) Silloin joko Matthew tai Sybil voisi nousta kuolleista. Matthewilla olisi ollut suhde Mr Barrowin kanssa, ja hänen kuolemansa oli skandaalin välttämiseksi ja lady Maryn vaatimuksesta  lavastettu. Barrowille oli vaitiolosta luvattu elinikäinen paikka DA:ssa; potkujen uhka on vain hämäystä. Nyt Matthew on päättänyt tulla ulos kaapista ja palata Etelä-Afrikasta DA:han, jonka hän perii.

Vaihtoehtoisesti paljastuu, että Matthewin auto-onnettomuus oli Lord Granthamin masinoima. Robert halusi kartanon siirtyvän suoraan Maryn pojalle. Operaatiossa avustanut tyyppi tulee kiristämään Robertia.

Lady Sybil on itse asiassa ollut koomassa hoitolaitoksessa. Vanhemmat menevät jouluaattona tervehtimään Sybiliä ja laulavat hänelle saman kehtolaulun, jota hänelle laulettiin lapsena. Kuinka ollakaan, Sybil avaa silmänsä ja alkaa haparoiden yhtyä lauluun. Lumihiutaleet leijuvat ulkona ja pihalle astelee bambi.

Anna saa lapsen, joka osoittautuu tummaihoiseksi. Seuraa hämmennystä,  itkua ja hammastenkiristystä, mutta sitten Mr Bates joutuu tunnustamaan, että yksi hänen isovanhemmistaan on Jenkkilän afroamerikkalaisia. Amerikan serkut tulevat lapsen ristiäisiin, mitä Mr Carsonkin joutuu sietämään.

Turkin sulttaani on saanut päähänsä, että Maryn poika on hänen vuoteessaan pikavisiitin tehneen Pamukin jälkeläinen. Sen vuoksi Turkin salaiset agentit kidnappaavat Maryn poikineen. Maryn kilpa-autoilijamies huomaa sen. Seuraa hurja takaa-ajo läpi maalaismaisemien. Jompikumpi auto syöksyy rotkoon. 

Lopuksi siirrytään muutamia vuosikymmeniä eteenpäin. Vanhin kaarti on kuollut jo aikoja sitten ja DA on menossa vasaran alle. Kiinalaiset ovat sitä ostamassa. Viime tipassa paikalle kaahaavat Coran amerikkalaiset sukulaiset, naispuolinen formulakuski ja hänen cleantech-miljönäärimiehensä, jotka ostavat kartanon. Viimeisissä kuvissa he kulkevat hautausmaalla tutkimassa hautakiviä, joista löytyy sukulaisten nimiä. Pikku tyttö kerää kimpun kukkia ja laittaa sen Coran  haudalle. Äiti hymyilee kyynelten läpi.  THE END.

Jälkinäytös: Uudet omistajat järjestävät turisteille tutustumiskierroksia kartanoon. Yläkaiteeseen nojaileva omistaja kalpenee ja kiiruhtaa pois, kun hän huomaa sisään astuvan Daisyn, josta on tullut kuuluisa tutkiva journalisti Marigoldin verkkolehteen.