Nuori kyky Santtu-Matias Rouvali on vilahdellut julkisuudessa muutaman vuoden ajan. En kuitenkaan ole nähnyt/kuullut häntä tositoimissa eli johtamassa orkesteria ennen kuin eilen Tampere-talolta televisioidussa lähetyksessä. Olen myyty. Rouvali oli rennon energinen ja sai orkestereineen tiristettyä kaiken irti jopa Finlandia-hymnistä. En tiedä, miten muusikot itse suhtautuvat tällaisten paljon soitettujen kappaleiden esittämiseen, mutta kuulijasta ne usein vaikuttavat läpisoitetuilta pakkopullalta. Mutta Rouvalin otteessa Finlandiassa oli puhtia ja se vaikutti  melkeinpä tuoreelta. 

Muuten ohjelma oli vähän sekalainen. Loiri on kenties hieno taiteilija, mutta olisiko ollut vaihtoehtoja? Uskon, että olisi. En myöskään ymmärtänyt, miksi hieno sopraano Soile Isokoski oli pestattu esittämään  "vain" imeliä Hannikaisen lauluja. Myrskyluodon Maijaa laulanut Waltteri Torikka oli miellyttävä tuttavuus. Torikkaakaan en tunne muista yhteyksistä, mutta luulisin, että hänestä kuullaan vielä. 

Televisiolähetyksen suurin viihdearvo on tietenkin pukujen arvostelemisessa. Onneksi kaikki naiset eivät olleet pukeutuneet pikkumustaan, joiten meille kotikatsomossa istujille riitti ruodittavaa.