Kennelliiton pentuvälitys avattiin jokunen päivä sitten. Pikaisesti plarattuna se tuntuu helppokäyttöiseltä ja havainnolliselta. Varsinkin ensimmäistä pentuaan etsivän kannalta nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia. Se mikä on koiraharrastuksessa sisällä olevalle itsestään selvää, ei ole sitä noviisille. Muistan miten aikoinaan ällistyin, kun eräs tuttavani kertoi, millaista salapoliisityötä kasvattajan löytäminen oli häneltä vaatinut. Minusta asia olisi ollut yhden puhelinsoiton takana. Nettiä ei silloin ollut olemassa, mutta SKL:n pentuvälitys toimi puhelimitse. Ainakin sieltä sai rotuyhdistysten pentuvälittäjien yhteystiedot. Aikanaan sitten pentuvälitys siirtyi nettiin, mutta senkään olemassaoloa eivät kaikki pennunetsijät huomanneet. 
 
Sitten SKL:n pentuvälitys yllättäen lakkautettiin. Perusteena taisi olla, että siellä oli pentuja myös huonoista tai "huonoista" yhdistelmistä, jotka kuitenkin saivat eräänlaista arvonnousua sijaitessaan SKL:n sivuilla. Usein rotuyhdistysten kriteerit yhdistelmille olivat (ja ovat) tiukemmat kuin kennelliiton, joten pentueet saattoivat päästä kennelliiton mutta eivät rotuyhdistyksen pentuvälitykseen. Tästä syystä kai monet eivät olisi halunneetkaan palauttaa kennelliiton pentuvälitystä. Uusi järjestelmä kuitenkin ohjaa SKL:n sivuilta myös rotuyhdistysten sivuille, joten nekään eivät jää pentua etsiskelevän kannalta pimentoon.
 
Minusta pentuvälityksen renessanssi on kannatettava asia. Ainakin se tarjoaa kasvattajille mahdollisuuden kertoa pentueestaan jossain muualla kuin epämääräisiksi koetuilla nettisivuilla, joilla asialliset pentueet ja Pillin ja Pullan rakkauslapset ovat suloisessa sekamelskassa.