Kokoomuslaisen tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalan johtama OKM on päättänyt, että Suomen kasvukeskuksia ovat Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu. Mikä puuttuu joukosta? No tietenkin Itä-Suomi ja toki myös Oulun  yläpuolinen Lappi. Kuopiossa on asiasta suivaannuttu, ja syystä.

Itä-Suomen tilannetta surkutellaan puheiden tasolla. Päätöksiä tehdessä se sivuutetaan surutta. Itä-Suomi ei ole etelä- tai länsisuomalaisten  kansanedustajien ja ministerien kartalla. Tunnin junaan ollaan kyllä valmiita paiskaamaan miljardeja. Itä-Suomen puolustuksesta  ja koko maan asuttuna pitäämisestä ollaan vain olevinaan huolissaan.

Täytyy myös ihmetellä pohjoissavolaisten  kansanedustajien saamattomuutta ja näkymättömyyttä. Mitä he ovat saaneet aikaan edellisten ja nykyisen hallituksen aikaan? Ei tule mieleen.

Nyt on kuitenkin menossa vaalit. Presidentti ei tietenkään päätä joistain kasvukeskuksista, mutta vaalikeskusteluissa on jauhettu vaikka kuinka paljon presidentin toimivallan ulkopuolella olevia asioita. Niinpä on ihan relevanttia, että Pohjois-Savossa tylytetään kokoomusta antamalla äänet jollekulle muulle kuin kokoomuksen Stubbille. Stubb on vauraiden ihmisten ja vauraiden alueiden ehdokas.