Joulukuussa täällä paistoi aurinko 10 minuutin ajan, siis MINUUTIN. Takana oli jo pimeä marraskuu ja ankea lokakuu. Pilviverhon paksuus teki joulukuusta tavallistakin hämärämmän. Viime viikolla oli lopulta yksi kokonaan aurinkoinen päivä ja toinen puoliaurinkoinen. Silmiä häikäisi. Sitten palattiinkin ruotuun: seuraava päivä ei ollut ainoastaan pilvinen mutta myös sumuinen, vaikka oli pakkasta. Taattua pimeyttä. Valon puute alkaa väsyttää ja ärsyttää. Sisällä auttaa kirkasvalolamppu, mutta sitäpä ei voi ottaa kainaloon ulos mennessään.  En ihmettele, että ihmiset haluavat matkustaa lämpöön ja valoon. 

Lunta puolestaan on satanut suunnilleen yhtä paljon kuin tavallisesti koko talvena. Pari kolme suojasään päivää ovat painaneet hankea kasaan, mutta loppuviikosta satanee taas. Just.

Kirjoitan tätä juttua tabletilla, jollaisen sorruin ostamaan. En tykkää pidemmän tekstin kirjoittamisesta kosketusnäytöllä, mutta minkäs teet, kun läppäri on korjattavana eikä ole varmaa, tuleeko se kuntoon. Sekä läppärissä että puhelimessa (Nokia 930) on käyttöjärjestelmänä Windows, joten olen joutunut totutteleaan Androidiin. Android oli yksi niistä syistä, joilla perustelin itselleni että tarvitsen vielä tabletin entisten rakkineiden lisäksi. Windowsin kanssa törmää silloin tällöin siihen, ettei jotain sovellusta tms. ole saatavana Windowsille. Tällainen on esim. Hesarin ilmainen kirja. Epistä. Läppäri on vain kolmisen vuotta vanha. Romu mikä romu, kuten kodinkoneet nykyisin pakkaavat olemaan. 

P.S. klo 13.23 Data Groupissa selvisi, ettei läppäriä voi korjata ja että se onkin jo viisi vuotta vanha päinvastoin kuin muistin. Viisi vuottahan on jo huima ikä tietokoneelle, joten ei kun roskiin... Onneksi kuvat ovat tallessa; niiden katoamista bittiavaruuteen pelkään eniten.