Eräs puolue - jääköön nyt sanomatta mikä - järjesti ostoskeskuksessa keräyksen, johon voi lahjoittaa tavaraa Ukrainaan tai ukrainalaisille. Keräys oli siinä mielessä erinomaisesti  järjestetty, että nettisivuilta saattoi katsoa, mitä tarvitaan. Listassa oli mainittu myös koiratarvikkeet, koiran koppa ja koirien ruoka. Minulla sattui olemaan käyttämätön vedettävä boksi, jonka olin ollut aikeissa lahjoittaa Konttiin. Se lähti nyt keräykseen. Sisälle laitoin kuivamuonapussit ja muutamia hoitovälineitä. Harmittaa, että niitä olisi ollut lisää kesämökillä ja  vieläpä käytännöllisempiä isommille koirille kuin ne, jotka minulla oli joutilaina kaupungissa. 

Kotoa löytyi muutakin annettavaa ja esimerkiksi paristoja ostin, koska ne sattuivat olemaan tarjouksessa Tokmannissa. Sitä vähän ihmettelin, että listalla oli tavallisia ruokatarpeita kuten ruokaöljyä, riisiä, tonnikalaa ja näkkileipää. Kuvittelisin, että ne olisivat halvempia lähempänä Ukrainaa. Ehkä niitä ei ole tarkoituskaan roudata sinne vaan toimittaa ruoka-apuna Suomessa oleville ukrainalaisille?

S-kaupoissa oli mielestäni mainio, helppo tapa lahjoittaa rahaa Ukrainan auttamiseen:  pullonpalautusrahat saattoi ohjata Ukrainalle. Miksi systeemi ei ole enää käytössä? No, rahan lahjoittaminen on toki koko ajan mahdollista.

Ukrainan uupuneen näköinen presidentti kävi taas tapaamassa EU:n ja EU-maiden johtajia. Sanna Marinkin sai tilaisuuden halata ja taputtaa häntä olkapäälle, ja sitten otetttiin yhteiskuva, johon Marin räväytti leveimmän hymynsä. Mutta se että Marin halusi ottaa myös selfien Zelenskyin kanssa, oli vastenmielistä Zelenskyin ryöstöviljelyä, anteeksi vain.  

Slava Ukraini!

Lisäys 12.2. Ai että yllä oleva juttu hyvesignalointia? Sen saa lukija päättää, mutta kirjoitin jutun lähinnä kertoakseni, että koirillekin kerätään tavaraa ja ruokaa, mikä oli itselleni yllätys.