Kuten tunnettua, ulkomuototuomariksi päästäkseen täytyy ennen koulutusta läpäistä koirasilmätesti. Olisi mielenkiintoista päästä kokeeksi tällaiseen testiin. Ehkä tulisi pudottua korkealta! Useimmat meistä varmaan ajattelevat, että oma koirasilmä on hyvä, jopa erinomainen, mutta muissa ihmisissä taas riittää ihme puusilmiä.

Koiranäyttelyitä seuratessa on hauska testailla omaa koirasilmää. Koska en ole vuosiin ollut kehissä omien koirien kanssa, varsinkin nuoret koirat ovat minulle tuntemattomia. Niinpä yritän huvikseni pähkäillä, kenellä olisi potentiaalia menestyä. Viime kesän Sorsasalon näyttelyn jälkeen kirjoitin tähän blogiin muutamasta kehässä esitetystä havannankoirasta. Uteliaisuuttani vilkaisin nyt jalostustietokannasta, miten ne ovat yleensä menestyneet. Yksi näkyi olevan todellinen näyttelytykki, ja molemmat nuoremmat koiratkin olivat päätyneet serttivoittajiksi. Niin että voin onnitella itseäni hyvästä koirasilmästä:)

No joo, olen katsellut havannankoiria sillä silmällä 20 vuoden ajan. Pitäisi olla aika tohelo, jos siinä ajassa ei onnistuisi muodostamaan itselleen kuvaa laadukkaasta ja vähemmän laadukkaasta havannalaisesta. Rehellisyyden nimessä: olen myös erehtynyt. Erästäkin aivan huipulla kisaavaa koiraa pidin keskinkertaisena. Tosin näin sen niin nuorena, että voin aina puolestella itseäni sanomalla, että se oli silloin vielä kehittymätön. Paitsi että se potentiaali pitäisi osata nähdä jo pennusta, junnusta puhumattakaan.

Ensi kesänä ajattelin mennä testailemaan koirasilmääni jonkin itselleni vieraan rodun kehän reunalle. Siinä saattaa karu totuus paljastua ja omahyväisyys karista. Terveellistä!