HS on taas uhrannut huimasti palstatilaa käsittelemällä Kuukausiliitteessä Matti Vanhasta. Miksi? Ymmärtäisin yskän, jos Vanhanen olisi jatkamassa pääministerinä tai edes puolueen puheenjohtajana, mutta ketä kiinnostaa taas kerran rivikansanedustaja Matti Vanhasen tekemiset ja tekemättä jättämiset? Ei ainakaan minua. Mistä HS:n ristiretki Vanhasta vastaan johtuu? Missä asiassa Vanhanen on niin pahasti astunut HS:n varpaille, että on ansainnut HS:n henkilöönsä kohdistuvan panostuksen, kun tärkeämpiäkin asioita tuntuisi yhteiskunnassa olevan. Minulla ei ole tässä asiassa mitään henkilökohtaista liossa. En ole kepun jäsen enkä äänestäjä tai jotain vastaavaa. Minua kiinnostaa asia vain "mediakriittisestä" näkökulmasta. Ei savua ilman tulta, mutta missä palaa niin pahasti? Kepu puolueena on varmaan törttöillyt, mutta onko se törttöillyt enemmän kuin muut puolueet, onkin jo toinen juttu. Ehkä toiset ovat olleet taitavampia junailemaan juttunsa julkisuudelta piilossa? Vanhasen käsittely HS:ssa on kuitenkin enimmäkseen ollut asialinjalla.

Vanhasen kohtelusta tulee mieleen Martti Ahtisaaren saama kohtelu medioissa. Se oli ala-arvoista. Omituisinta oli, että pilkka kohdistui myös Ahtisaaren perheeseen eli vaimoon ja poikaan, vaikka heillä ei tietenkään ollut mitään institutionaalista asemaa, jollaisessa presidentti on  ja jonka selitetään olevan syy siihen, että hänen pitää sietää asiatontakin julkista kritiikkiä ja nolaamista. Ahtisaari oli helppo pilkan kohde, koska hän tuli pääkaupungin piirien ja hyvä veli -verkostojen ulkopuolelta eikä pitkän ulkomailla oleskelun vuoksi tuntenut Suomen oloja parhaalla mahdollisella tavalla. Olisin kuvitellut jonkun "älymystön" tai Ahtisaaren oman puolueen edustajan   havahtuvan huomaamaan ja huomauttamaan, miten överiksi Ahtisaaren riepottelu on mennyt. Mitään tällaista en kuitenkaan muista tapahtuneen. Joko kaikki olivat ilomielin runttaamassa Ahtisaarta tai sitten he pelkäävät asettua poikkiteloin mediaa vastaan.

Ahtisaaren seuraajaa Tarja Halosta media sen sijaan on kohdellut silkkihansikkain. Halonen on julistautunut arvojohtajaksi. Ei vaan tule mieleen, mitä arvoja hän on nostanut esille ja puolustanut. Yhtä huonosti muistan, mitä ovat Halosen valtiomiesteot. Ehkä media kertoo sen meille, kiitos.