HS julkisti esikoiskirjailijalle myöntämänsä palkinnon saajan (Hanna Weselius: Alma!) ja kertoi, että valinta oli tiukan äänestyksen tulos. Mielenkiintoista! Mitkähän teokset tässä äänestyksessä sijoittuivat kärkeen? Etsin vastausta Hesarista, mutta en löydä. Ehkä olen puusilmä tai sitten asia ei Hesarin mielestä ole kertomisen arvoinen.

 
Eilen julkistettiin Kirjasäätiön lukijaäänestyksen tulokset Finlandia-voittajista kolmessa eri kategoriassa. Voittajien lisäksi kerrottiin koko kisassa annettujen äänien määrä, mutta ei mitään muuta. Miksi ei? Tulokset kiinnostaisivat ainakin meitä äänestäneitä. Suojellaanko käytännöllä herkkiä kirjailijoita mielipahalta (yhyy, en sijoittunut lähellekään kärkeä) vai mistä on kyse? Kummalliselta se joka tapauksessa tuntuu. Tarjolla olisi uutinen, mutta sitä ei käytetä, vaikka iltapäivälehdet keksivät hiki hatussa "uutisia". Eikö kirjallisuudella saa tarpeeksi klikkauksia ja tykkäyksiä? Surku.
 
P.S. klo 18: Plarasin kirjasäätiön nettisivuja uudestaan ja huomasin, että voittaneista teoksista oli sentään kerrottu, montako prosenttia äänistä ne olivat saaneet. Mutta siinäpä ne tiedot sitten olivatkin.