Havaneesihupakot Pilvi ja Luna juhlivat viikon välein synttäreitään. Hänen suloisuutensa, sydänten kuningatar Pilvi täyttää 8 vuotta ja sen tytär, hauska höyräke, porukan pelle Luna 5 vuotta. Äiti ja tytär ovat viehättävällä tavalla samanlaisia ja erilaisia. Molemmat ovat kotioloissa rauhallisia mutta perustemperamentiltaan vilkkaita. Lunassa tämä vilkkaus saattaa kiehua yli ja aiheuttaa kuuroutta ja keskittymiskyvyttömyyttä: jotain tylsiä neuvoja tai käskyjä tartteis muka kuunnella, vaikka itse olisi revetä innosta tai ilosta! Molemmat ovat ylenpalttisen rakastettavia tuttuja ihmisiä kohtaan, mutta Luna ei välitä ventovieraista. Sen pitää saada tutustua ihmiseen ennen kuin se hyväksyy hänet ystäväkseen. Sama koskee oikeastaan suhtautumista vieraisiin koiriin. Pilville käyvät kaikki paitsi vihaiset, Lunalle eivät niinkään.

Ulkomuodoltaan Pilvi ja Luna eivät muistuta toisiaan, mikä johtuu lähinnä turkin väristä; Lunahan on valkoinen-musta ja eroaa sen vuoksi selvästi yleisvaaleasta Pilvistä. Yhteinen ominaisuus sen sijaan on erinomainen karvanlaatu ja terveys. Luna ei toistaiseksi ole ollut kertaakaan eläinlääkärissä sairauden vuoksi. Pilvistä en mene vannomaan, etteikö sillä olisi nuorena ollut jokin korvatulehdus tms, jonka olen jo unohtanut.

Synttäreitä juhlitaan sunnuntaina perhepiirissä! Onnea ja pitkää ikää molemmille!

P.S. Jahas - iltalenkillä taas muisti palaili pätkittäin. Tuli mieleen, että olihan Lunalla viime keväänä virtsatietulehdus, johon se sai lääkityksen.