Facebook on yksityinen, voittoa tavoitteleva  firma, joka juuri listautui pörssiin. Nyt SKL esittelee kuvin  Itävällassa meneillään olevan MV-näyttelyn suomalaiset menestyjät vain facebookissa. Miksi? Asia olisi ok, jos SKL olisi solminut facebookin kanssa jonkin yhteistyösopimuksen, kuten sillä on esim. koiranruokamerkin ja vakuutusyhtiön kanssa, jolloin SKL saisi yhteistyöstä taloudellista hyötyä. Käsittääkseni käyttäjille ilmainen facebook ei solmi tällaisia sopimuksia vaan ainoastaan sopimuksia, joista on sille itselleen hyötyä ilmoitustulojen muodossa.

Millä oikeudella  SKL suorastaan pakottaa ihmiset facebookin käyttäjiksi julkaisemalla tulokset vain facebookissa? Onko se ainoa keino saada porukkaa liiton facebook-sivuille vai mistä on kyse? Syrjintää se joka tapauksessa on. Tokihan tulokset tulevat viikkojen viipeeellä Koiramme-lehteen, mutta se ei ole nykyaikaista tiedonvälitystä.

Näyttelyn järjestäjien tulossivuilta huomasin, että havannakoirien MV ja V-MV ovat suomalaisia (omistus; kasvatus/omistus). Onnea!

P.S. 21.5 Nyt sain sentään tietokoneella kuvat näkyviin liittymättä facebookiin, mutta kännykkä ilmoittaa sitkeästi, että lataa facebookin mobiiliversio. En viitsi katsoa, merkkaisiko tuo samaa kuin naamakirjaan liittyminen. Luulen että ei, mutta en lataa!