Launtaina ajettiin tamän vuoden Kriterium-ajot. Kyse on yhdestä vuoden tärkeimmistä ravikilpailuista Derbyn ja kuninkuusravien ohella. Kuinka ollakaan, Ravisuoran lähetysaika loppui ennen kuin lämminveristen Kriterium-lähtö ehdittiin ajaa. Lähetys katkaistiin, vaikka kyse oli vain muutamasta minuutista. Niiden aikana YLE lähetti  tulevien ohjelmiensa mainoksia, jotka nykyisin ovat niiiiin rasittavia. Ehkä myös uutiset olisivat myöhästyneet minuutin, pari. Kohdeltaisiinko jotain jäkiksen tms. loppuottelua tällä tavalla? Ei.

Joka tapauksessa ajattelin, että näyttämättä jäänyt lähtö esitetään tai edes tulokset kerrotaan urheilu-uutisissa, joita sunnuntai-iltana totisesti riittää. Mutta ei.En ainakaan huomannut. Tylsää juttua Aikku Saarisen jalkavammasta sen sijaan näytettiin uudestaan ja uudestaan. Ketä kiinnostaa? Areenastahan tämän pois jääneen lähdön tietenkin pystyi katsomaan.

Samantapainen raviurheilun kohtelu leimaa myös HS:n urheilusivuja. Tulokset kyllä julkaistaan, mutta itse tapahtumasta ei kirjoiteta mitään kenties kuninkuusraveja lukuun ottamatta. Täkäläiselle  Savon Sanomille kiitokset siitä, ettei se unohda raveja kokonaan. Se johtunee lehden taustasta. Aikoinaan lehteä kutsuttiin Mullikka Bladetiksi erotuksena kaupunkilaisemmasta Savo-lehdestä, joka sittemmin lakkautettiin. Koiraharrastuksen kuten agilityn tuloksia SS:kaan ei julkaise. En tiedä, tarjotaanko niitä sille. Metsästyskokeiden pikku uutisia kyllä julkaistaan, mutta ne eivät ole urheilusaivujen materiaalia kuten agility olisi.

Urheilutoimitusten olisi syytä tuuletaa luutuneita asenteitaan siitä, mikä on urheilua ja mikä ei ja mikä on tärkeä ja kiinnostava urheilu-uutinen ja mikä ei.