Kun lehdissä kerrottiin etukäteen, että Danielin isä mahdollisesti pitää puheen hääjuhlassa, ajattelin, että voi ei! Myös sääli kävi mielessä. Ehkä etiketti vaatii, että puhe on pakko pitää, halusi tai ei. Miten ihmeessä joku tavis siitä selviää. Itse en pystyisi. Eikä se johdu siitä, että kuulijoina olisi joitain naurettavia kuninkaallisia ja muita silmäätekeviä. Puitteet vain olisivat liian suuret ja tilaisuus liian tunteellinen.

Mutta Danielin iskä puhui kuin tyhjää vaan! Vielä suurempi yllätys oli Danielin puhe, jonka hän jopa piti ilman papereita, ellei jossain ollut piilossa minikokoista prompteria...Entä jos tulee jokin jännityksen aiheuttama oikosulku? Iik! Vaikka puhe olisi paperilla tai prompterilla, muualla maailmassa puhujat puhuvat tekstinsä siinä missä suomalaiset puheenpitäjät lukevat sisältä puheen eivätkä edes ota kunnon katsekontaktia yleisöön. Voi meitä. Esiintymisessä olemme valovuoden päässä vanhojen kulttuurien edustajista.

Lopuksi pieni ehdotus Danielin tuunaajille: olisiko aika päivittää kampaus ja  silmälasit tai ainakin kiristää ne niin, etteivät ne valu kriittisillä hetkillä alaspäin.