Käsittämätöntä, miten nopeasti vuodet vierivät. Tajusin sen taas kun huomasin, että Luna ja Pilvi täyttävät viikon välein vuosia. Vastahan kirjoitin siitä viimeksi! Luna-höyräkeherkkis täyttää kuusi vuotta. Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, että Luna on minulle eräänlainen koekoira. Se on ensimmäinen koirani, joka on pennusta alkaen syönyt vain teollista ruokaa, käytännössä kuivamuonaa ja raakaa lihaa eli pakastettuja lihapullia, useimmiten myös 1/2 dl piimää per ateria, sekä satunnaisia herkkupaloja, koirankeksejä yms. Toistaiseksi se on ollut täysin terve ja tarvinnut lääkekuurin vain kerran virtsatietulehduksen vuoksi.

Pilvi, kruununjalokivi nimeään (Esmeralda = smaragdi) myöten puolestaan täyttää yhdeksän vuotta. Sekin on toistaiseksi ollut täysin terve, kirjaimellisesti. Jos minua jokin harmittaa, niin se, ettei omistuksessani ole jalostuskelpoisia Pilvin  sisaria eikä jälkeläisiä. Mutta oma moka.

Kun kurakelit taas alkoivat, pidin koirissa suursiivouksen. Jalkarvat saivat vähemmän törkyä keräävän kuosin. Turkeista kampasin pois irtokarvan; hormonaalisista syistä ja osittain kai säiden lämpiämisen vuoksikin daamit olivat ruvenneet pudottamaan karvaa. Sitten koko porukka kävi kylvyssä. Kunnon tujaus hoitoainetta jalka- ja mahanaluskarvoissa pitää osaltaan yllä kauhuntasapainoa kurakeleillä, mutta kyllä huuhteluakin tarvitaan tämän tästä. Pahin on vielä edessä: katupölykausi. Siitä kun selvitään, niin tavallisilla kesäkeleillä pärjätään taas vähemmällä nuohoamisella.