Suomen edustajaksi Euroviisuihin on näköjään valittu Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen esitys. Miksi ihmeessä? Minusta se on sydämetöntä. Euroviisuruljanssi on todella raskas. Riittävätkö bändin rahkeet tämän mankelin läpi käymiseen? Rohkenen epäillä mutta toivon parasta. Itse olisin pikemminkin suojellut yhtyettä Euroviisuihin joutumiselta. Kuka alun alkaen valitsi heidät mukaan kilpailuun? Äänestämällä Kurikan voittajaksi me ensisijaisesti kiillotamme omaa kilpeämme: katsokaa, miten humaaneja ja ennakkoluulottomia me olemme! Ja sitten arjessa viittaamme kehitysvammaisten oikeuksille kintaalla: Nimby-ilmiö kukoista.

Kappalekaan ei ole juuri mistään kotoisin, mutta eivät kai ne muutkaan niin ihmeellisiä ole. (En ole kuullut kaikkia enkä katsonut eilistä ohjelmaakaan.) Selvää on kuitenkin, että kappale on saanut sympatiapisteitä esittäjiensä vuoksi.

Kokonaan eri asia on, että Pertti Kurikan Nimipäivät on muuten  kaiken suosionsa, arvostuksensa ja tukensa ansainnut. Porukalta on kysytty poikkeuksellista kanttia, mille voi todella nostaa hattua.

P.S. Meneekös euroilu niin, että ensin karsitaan loppukilpailupaikoista pelkän telelevisioversion avulla ja vasta loppukilpailussa esiinnytään livenä? Hmph.