Tempauduin Ruåtsin häähumuun sen verran, että olen katsonut pari Victoriasta ja Danielista kertovaa ohjelmaa kuin myös jonkin Bernadotte-sukua esittelevän pläjäyksen. Jälkimmäinen oli itse asiassa mielenkiintoinen. Suurimman yllätyksen kuitenkin tuotti Victoria. Minusta tuli ihan Vickan-fani! Victorialla on toki vuosikymmenten kokemus mediassa esiintymisestä, päinvastoin kuin Daniel-pololla. Mutta kuitenkin: Victoriasta saa vaikutelman, että hän on fiksu, huumorintajuinen, tasapainoinen, lämmin ihminen, joka ei ota itseään turhan vakavasti ja on niin rakastunut Danieliinsa, että ihan. Jopa median kautta Victoriasta välittyy tunne aidosta läsnäolosta. Olemuksellaan Victoria hakkaa mennen tullen esim. Englannin kalseat kuninkaalliset, myös edesmenneen "sydänten kuningattaren", Dianan. Sinänsä Diana oli traaginen hahmo, jonka suuunnatonta suosiota en  kuitenkaan koskaan ymmärtänyt. Ehkä hänen karismansa pääsi oikeuksiinsa livenä mutta näivettyi mediassa?

Mutta voi sitä pönötystä, jollaista oli kuninkaallisten julkinen elämä - ja kenties yksityinenkin - vielä sukupolvi sitten. Ei ihme, että Ruotsin prinssi toisensa jälkeen heitti pyyhkeen kehään ja ryhtyi, jos ei nyt ihan mellan svenssoniksi niin yksityishenkilö Bernadotteksi kumminkin.

Mutta skål ja lycka till Vickan ja Daniel! (Kuten voi huomata, ei ole minultakaan mennyt ruotsin opiskelu ja l:n kirjoittaminen yo-tutkinnossa hukkaan; hyvin on ruotsi hallinnassa...)