Kuka olikaan se Venäjän johtohenkilö (Putin?), joka ilmoitti Venäjän suojelevan venäläisiä kaikkialla maailmassa. En enää muista lausunnon esiintymisyhteyttä, oliko se erityisesti tarkoitettu tiedoksi tai uhkaukseksi Viroon, jossa on suuri venäläinen vähemmistö.

Myös Suomessa on nykyään enemmän venäläisiä kuin koskaan. Se oli minulle yllätys. Olin aina luullut, että heitä oli sentään autonomian aikana maassa enemmän. Suomen venäläiset eivät ole ainakaan minulle minkäänlainen ongelma, mutta monet heistä ovat mediassa kertoneet kohtaamastaan venäläisvihasta. Nyt venäläinen media ja myös viranomaiset ovat puuttuneet Suomesta katsoen ylimitoitetulla tarmolla ja kohulla kahden Suomessa asuvan, puoleksi venäläisen lapsen asioihin. Miksi? Eikö suurvallan medialla ja viranomaisilla ole muuta tekemistä kuin ampua hyttystä tykillä? 

Mutta miten tämä kohu vaikuttaa siihen, miten suomalaiset suhtautuvat Suomessa asuviin venäläisiin? Vaikuttaako se myönteisesti vai kielteisesti? Veikkaanpa jälkimmäistä.