Kunkkarit on sitten taas kisattu, ja hieno jännitysnäytelmähän niistä kehkeytyikin. Tammojen päätösmatkalle lähdettiin hämmästyttävän tasaisista asetelmista, ja kuinka ollakaan, viime vuoden voittaja Suven Sametti onnistui  uusimaan tittelinsä. Tammojen tasaisuus kertonee siitä, ettei joukossa tällä hetkellä ole todellisia huippuja, vaikka hienoja olisikin? Oriiden päätösmatkalla Parvelan Retu halkoi ilmaa, mutta Evartti korjasi potin. Muut jäivät yllättävän kauas. Oriiden taso on laajempi mutta terävin kärki silti kapea.

Suven Sametti ja Evartti ovat tietenkin voittonsa ansainneet. Suven Samettikin voitti sentään yhden matkan päinvastoin kuin edellisellä kerralla, eikä tittelin voittaminen toki lähtövoittoja edellytäkään. Mutta itse jaksan aina toivoa, että voitto osuisi jollekin, joka ei ole aikaisemmin voittanut. Ei olisi mielestäni pöllömpää, että maine ja raha leviäisivät laajemmalle porukalle. 

Ikisuosikkini, ravien väriläiskä Liisan Tulilintu taisteli hienosti päätösmatkalla. Kuningattaren titteli jäi tammalta saavuttamatta, mutta niinhän se jää monelta muultakin sinänsä hyvältä hevoselta. Toivottavasti tamma onnistuu siitoksessa. Niin että hyvää mammalomaa  raviratojen tulisielulle!

Kuninkuusravit on yleisömäärältään Suomen suurimpia, ellei suurin urheilutapahtuma. Siihen nähden Yle:n panostus siihen on ollut vaatimatonta. Nyt tapahtui korjausliike, kun raveja saattoi katsoa Areenasta TV2:n tunnin mittaisten lähetysten lisäksi. Veikkauksen Toto-tv pätki minulla toivottomasti sunnuntaina. Mistä johtuneekaan. Samalla laitteella ja liittymällä katsomani Areenan lähetys rullasi moitteettomasti.

(1.8. lisättyy viimeinen kappale.)