Slogan: Johdan. En selitä. Napakka ja selkeä ja nojaa verbeihin eli teonsanoihin , mikä on näissä vaalilauseissa harvinaista. Slogan on kuitenkin koettu autoritaariseksi tai jotain, eikä enää ole esillä juuri missään, ei edes Harkimon vaalijulisteessa. Tentin lopussa Harkimolta kysyttiin tästä sloganista. En kunnolla kuullut vastausta, mutta mielestäni hän kiemurteli siitä irti?

Puhe :Puhe oli jotenkin hauska, vaikka siinä ei vitsailtukaan. Heti alussa vedottiin kansaan: kansa päättää. Sisällössä kahlattiin läpi näihin puheisiin aina kuuluvat asiat mutta talouspainotteisemmin kuin muilla ehdokkailla,  yrittäjyyttä unohtamatta. Turvallisuus käsitettiin laajasti ulottuen väestönsuojista ilmastonmuutoksen aihettamiin uhkiin. Terveyden- ja sosiaalihuoltokin tuli mainittua. Loppuun oli sorvattu alkusointua hyödyntävä iskulause:  rauha, rakkaus, ruisleipä. Eli vähän kieli poskellakin uskallettiin olla. Lopuksi Harkimo toivotti presidentillisesti Jumalan siunausta.

Haastettelu: Tämä taisi olla seitsemäs yksilötentti, ja se alkaa aiheuttaa kotikatsomossa uupumista. Ihmettelen, miten ehdokkaat itse jaksavat jauhaa päivästä toiseen samoja asioita. Tietenkin haastettelun teemat kumpuavat presidentin tehtävistä, mutta aika paljon tälläkin kertaa huideltiin presidentin toimivallan ulkopuolella. Mutta ainahan pressa voi arvojohtajana ottaa esille mitä tahansa asioita. Oi että! 

Vakioaiheista (puolustus, Nato, Venäjä, Lähi-itä, Ukraina, talous, ilmastonmuutos) Harkimo oli suunnilleen samaa mieltä kuin muutkin ehdokkaat. Toki hänellä oli niissä omia painotuksia. Vakioasioiden lisäksi Ahvenanmaan demilitarisointia käsiteltiin laajahkosti. Harkimon mielestä Venäjän konsulaatti voidaan Suomen päätöksellä sulkea ja demilitarisointi purkaa kutsumalla koolle niiden valtioiden edustajat, jotka olivat aikoinaan tekemässä tätä sopimusta. Venäjältä ei tarvitsisi kysyä, koska sopimusosapuolena oli aikoinaan Neuvostoliitto. Harmi ettei haastattelija kysynyt, eikö itsehallinnolliselta Ahvenanmaalta kysytä mitään; siellä käsittääkseni vastustetaan laajasti demilitarisoinnin purkamista. 

Jokerien KHL-seikkailut otettiin tietenkin esille. Harkimo selvisi osiosta hyvin, koska ei ryhtynyt selittelemään toimiaan parhain päin. 

Tentin päätti yleisökysymys, jonka Harkimo sai esittää itselleen. Hän kysyi, miten selvisi tentistä ja vastasi: Helvetin hyvin. Aivan kelvollisesti Harkimo selvisikin. Hänellä ei ole mitään menetettävää, joten hän voi ottaa rennommin kuin kieli keskellä suuta sepustavat gallupsuosikit. Väsyneeltä Harkimo kyllä vaikutti, mutta eipä hän ole ennenkään järin freesiltä näyttänyt, ja ikääkin on mittarissa jo 70 vee.