Olen hirveän huono katsomaan sarjoja. Minulta jää  jaksoja väliin ja katson niitä plaraten samalla nettiä tai kirjaa lukien. Ei ihme, että putoan välillä kärryiltä. Joka tapauksessa Yle puffasi Sillan ensimmäistä kautta niin voimallisesti, että havahduin sitä katsomaan. Kun odotukset oli viritetty yläkanttiin, sarja ei ollut ihan sellainen napakymppi kuin olisi kuvitellut, mutta ei toki huonokaan. Sagan hahmo oli kiinnostava. Minulta meni ohi, miksi raatoja tarvittiin niin runsaasti, jos Jensin varsinainen tavoite oli  Martinin pojan tappaminen kostoksi oman avioliiton hajoamisesta ja pojan kuolemasta.

Toisella tuotantokaudella hypättiinkin sitten tuttuihin kuvioihin. Martinin Jensin luo tekemät vierailut kytkivät tapahtumat edelliseen kauteen. Ennakkomainonta kertoi, että henkilöhahmoja on syvennetty. Sitä ei mielestäni juuri huomannut. Sagan menneisyyttä avattiin hieman, mutta miten Martin muuttui? Päätösjakso oli tehokas. Hieman häiritsi, että koko ruljanssin huipentavan viruspläjäyksen "tarpeellisuuden" perustelu oli hataraa. Ja miten nämä ekoterroristit aikoivat rajoittaa ilmateitse leviävän viruksen tuhoja? Eivät mitenkään? Oliko se tarkoituskin? Onnistuin missaaman myös sen, kuka ampui tämän -  no, mikä sen nimi nyt olikaan? - pääpahisnaisen vai näytettiinkö tappajan henkilöyttä ollenkaan. Ellei, niin siitä sitten jatkettaneen kolmannella tuotantokaudella. Mediassa sarjan käsikirjoittaja on kertonut, ettei neljättä kautta tule. Päätökset voivat aina muuttua, mutta näillä näkymin lopettaminen vaikuttaisi järkevältä. Eväät on kohta syöty. 

P.S.Minua on hämmästyttänyt, miten Martinin vaimo Mette - tosi valju henkilöhahmo sivumennen sanottuna - voi noin vain käskeä Martinin häipyä pariskunnan yhteisestä kodista. Sitten Martin menee kiltisti hotelliin. Omistaako Mette yksinään sen kämpän vai millainen mahtaa olla Tanskan lainsäädäntö, jos tällainen käskytys onnistuu. Ryhdistäydy, Martin!