Vuosi sitten puutarhamökin rajanaapurit, joviaali ja ystävällinen Eelis ja avokkinsa myivät mökkinsä Tietenkin jännitimme, millaisen naapurin saamme. Tänä  kesänä se sitten selvisi: tätä pariskuntaa häiritsee koirieni haukkuminen. Havaneesikolmikko haukkuu ehkä pari kertaa päivässä, jos sitäkään,  ja haukkuminen kestää noin 5 - 15 sekuntia, ennen kuin niitä ehditään kieltää. Koirat eivät nimittäin ole koskaan yksin pihalla juuri siitä syystä, että eivät pääse siellä turhaan räksyttämään. Ne haukkuvat, kun tontin ohi kulkee ihmisiä ja voivat myös haukkua näitä uusia naapureita. Toisella puolella olevia vanhoja naapureita ne eivät yleensä hauku. Että semmosta.

Myös kaupunkikämpän naapuri vaihtui. Ja eikös eilen tipahtanut postiluukusta lappunen: mitta on tullut täyteen, koska koirat haukkuvat. Kaupungissa ne haukkuvat ovikelloa ja usein myös, kun kuulevat minun olevan tulossa. Nämäkin haukut kestävät 5 - 30 sekuntia. Joopasta joo.

Sille mitä itse kukin pitää häiritsevänä, ei tietysti mahda mitään. Jos häiritsee, niin häiritsee. Ja tietenkin koirat joutuvat uudelleenkoulutukseen. Mutta olen kyllä yrittänyt miettiä, mikä olisi se lyhytkestoinen ääni, joka häiritsisi minua niin paljon, että ryhtyisin siitä kirjelmöimään naapurilleni. Trumpetin soitto? En itse asiassa osaa kuvitella.