Ylellä on nykyään tapana rummuttaa uusia ohjelmiaan viikkotolkulla. Niihin ehtii kyllästyä, ennen kuin ne alkavatkaan. Kiusallista on myös yletön kehuminen. Sorjosenkin piti olla kansainvälistä kiinnostusta herättänyt huippusarja. Joo. Vahingosta viisastuneena ajattelin, että en odota uudelta Presidentti-sarjalta mitään. Pessimistihän ei pety, enkä pettynytkään. Tätäkään sarjaa en viitsi katsoa Areenasta vaan etenen vanhaan malliin jakson kerrallaan, joten olen nähnyt siitä vain ensimmäisen jakson. Hesarissa sarja haukuttiin lyttyyn. Itse olen toistaiseksi odottavalla kannalla. Aloitus oli vähän sekava, mutta muistan vielä, miten arvoituksellinen esimerkiksi Silta oli ennen kuin siihen pääsi sisälle.

Presidentillä on tietysti erinomaisia esikuvia kuten Vallan linnake, West Wing ja Rouva ministeri, joihin sitä väistämättä vertaa. Niiden tasolle on vaikea yltää. En ole varma, kannattaako edes yrittää vai olisiko parempi keksiä jotain omaperäistä. Siinä on vain se pulma, että omaperäisyys on vielä haastavampaa kuin jäljittely, eikä vähäväkisestä Suomesta voi löytyä lahjakkuuksia joka lähtöön. Ehkä meidän on vain oltava tyytyväisiä Presidenttiin tai jätettävä se katsomatta.
 
Pakko vielä sanoa, että en ymmärrä Sykkeen lopettamista ollenkaan. Sarja on onnistunut ja katsojia paljon. Mutta ei voi jatkaa, kertoo Yle, koska on kuulemma velvollisuus tuottaa uutta. No jopas. Olisiko tällainen hölmöily mahdollista kaupallisten kanavien puolella?