Toista viikkoa sitten avattiin paikkakunnalla uusi Ikea. Avajaisiiin odotettiin kai ruuhkaa, mutta väkeä olikin maltillisesti, ellei suorastaan vähän. Niin savolaista: eepä hötkyillä, ehtiihän tuota myöhemminnii; mikäpä se on kiire valamiissa mualimassa. Just!  

Kun muut kiireet vähän hellittivät, käytiin nyt kuitenkin tutustumassa Ikeaan. Oli se aika uuvuttavaa talsimista hehtaarihallissa. Koska sokkeloista tilaa ei ensimmäisellä kerralla  hahmota, oli pakko seurata lattian sinisiä nuoliopasteita. Rompetta riitti, ja monien tuotteiden hinnat vaikuttivat edullisilta. Koska koirien takia fanitan nahkasohvaa, etsiskelin sellaista. Pari aika näppärää löytyikin, hinta halpa mutta laadusta en osaa sanoa. Ostaisin ihan mielelläni kalliimman mutta kestävän sohvan suomalaisesta huonekalukaupasta. Ongelmana on ollut tarjonta: kamalia raskaita hökötyksiä en todellakaan halua.

Lopuksi kävimme vielä ihmettelemässä noutovarastoa. Tiedote kyllä opasti, että maksua vastaan Ikea huolehtii tavaran etsimisestä, kasaamisesta ja kotiin kuljettamisesta.  Siihen tietysti hupenee osa edullisesta hinnasta.

Ikean ja sen viereen tulevan kauppakeskus Ikanon odotetaan haalivan asiakkaita 100 - 150 kilometrin säteeltä, jopa kauempaakin.  Investointi on iso, myös tiestöstä yms. huolehtineen kaupungin osalta, joten sopii toivoa, että sille löytyy katetta. Itse en kyllä voisi kuvitella, että lähtisin paahtamaan Ikean takia jonnekin Jyväskylään, jos lähin myymälä sattuisi sijaitsemaan siellä!