On taas tullut katsottua Linnan juhlia. Perinne on omituinen, mutta niin sitä vaan vuosi toisensa jälkeen löytää itsensä sohvalta pitkästyttävää ohjelmaa seuraamasta. Seuratuin asia on tietenkin  naisten pukeutuminen. Tyylikkäitä ratkaisuja voi ihailla, mutta - pakko myöntää - vahingonilo epäonnistumisista taitaa olla sitä aidointa iloa. Tunteeseen saattaa kuitenkin sisältyä jopa sääliä: eikö nyt lähipiiristä tai ammattilaisista löytynyt ketään sanomaan, että asu on todellinen kammotus.

Miesten pukeutumisesella ei ole niin väliä. Vaihtelua siihen järjestävät jotkut taiteilijat, paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Esimerkiksi tänä vuonna Robinin asukokonaisuus oli hauska, mutta silti juhlava.

Uusi piirre tässä hömpässä ovat netissä järjestettävät äänestykset tyylikkäimmästä, komeimmasta jne. Itsekin äänestin komeimmaksi Antti Ruuskasta:) Olli Rehnin vaimo voitti ansaitusti erään toisen  äänestyksen. Köh. Tyylikkäimpien naisten listalta puuttui ainakin Mustin ja Mirrin toimitusjohtajan vaimo, jolla oli Ritva-Liisa Pohjolaisen sunnittelema musta puku koruineen. Asukokonaisuus esiteltiin etukäteen täkäläisessä lehdessä, muuten en olisi sitä huomannut. Eivätkä sitä tietenkään noteeranneet "etelän median" makutuomarit.
 
Jompikumpi iltalehdistä oli näköjään esitellyt  Linnassa mukana olleita urheilijoita. Ketkäs siitä puuttuivat? No tietenkin raviurheilijat Jorma Kontio ja Mika Forss. Mutta hienoa sinänsä, että raviurheilukin huomioitiin juhlissa jopa kahden kuskin voiimin. Toivottavasti joskus kutsun saavat myös hevosten hoidossa ja valmennuksessa tai kasvatuksessa puurtavat ihmiset, jota eivät ole samalla lailla julkisuudessa kuin ohjastajat. Ensi vuonna hevosalan muistamiseen olisi hyvä sauma varsinkin suomenhevosen vuoksi. Suomenhevonen kantakirjattuna rotuna täyttää 110 vuotta, ja ennen kaikkea: sekin  joutui antamaan raskaan uhrin 100 vuotta täyttävän itsenäisyyden säilyttämiseksi toisessa maailmansodassa.
 
( 21.20: Raviohjastajia on kuulemma haastateltu juhlien televisioinnissa? En nähnyt, koska en katsonut ohjelmaa kokonaan. Pitänee vilkaista Areenasta.)