Anna Karenina -elokuva on saanut niin paljon mediajulkisuutta, että pitihän se mennä katsomaan. Joo - ihan kiva. Kauniita pukuja ja upeita näkymiä. Jotain vaikutteita ohjaaja Joe Wright  oli ehkä saanut Baz Luhrmanin ohjaamasta Romeosta ja Juliasta? Anna Kareninaa ei kylläkään ollut modernisoitu siirtämällä tapahtumia nykyaikaan vaan tarina oli pysynyt 1800-luvun  Venäjällä. Mutta tyylittelyssä ja joidenkin kohtausten rytmityksessä ja vauhdissa oli haettu uusia ilmaisukeinoja tuttuun tarinaan.Tapahtumien sijoittaminen ikään kuin teatterin näyttämölle oli kiinnostava ratkaisu. Välillä se tosin tuntui turhalta kikkailulta. 

Kokonaisuutena elokuva ei säväyttänyt. Suurin ongelma oli mielestäni roolituksessa.  Keira Knightley (Anna) on filmaattinen mutta yksiulotteinen näyttelijä, joka ei saanut Annasta irti juuri muuta kuin erilaisia ilmeitä. Hänen rakastettuaan kreivi Vronskia esittänyt Aaron Taylor-Johnson vaikutti kypsymättömältä myöhäisteiniltä. Näiden rooolihahmojen väliseen intohimoon oli vaikea uskoa. Parhaiten onnistui roolissaan Annan puolisoa Aleksei Kareninia esittänyt Jude Law. Leo Tolstoin teoksen "subrettipari"  Kitty ja Levin olivat myös rooleissaan uskottavia, mutta heidän osuutensa oli ymmärrettävästi melko vähäinen. 

Viihdyttävän parituntisen tämän elokuvan parissa toki viettää. Luulen, että katsomiskokemukseen vaikuttaa  paljon myös se, onko lukenut Tolstoin kirjan ja nähnyt siitä muita filmatisointeja vai ei.