Viikonloppuna katsoin pitkästä aikaa sekä Voicen että Idolsin. Mukana näkyivät vielä olevan jossain varhaisvaiheessa huomaamani taitavat laulajat Saara Aalto, Susanna Erkinheimo ja Diandra Flores. Saara Aalto kilpailee Voicen finaalissa yksin kolmea miestä vastaan. Ei mahda mitään: miehet vaikuttavat persoonallisemmilta ja sen vuoksi kiinnostavammilta Saaraan verrattuna. Idolsissa ei olla vielä yhtä pitkällä, joten Susannan ja Diandran tilanne on vielä auki. Mieluiten löisin vetoa Diandran puolesta. Hänessä on tästä kolmikosta eniten karismaa, välittömyyttä ja lämpöä. Saara ja Susanna laulavat hienosti, mutta heissä on kympin tytön perfektionistista, etäännyttävää kalseutta.

Kävi kilpailussa miten tahansa, mahtaako näille nuorille naisille riittää Suomessa markkinoita? Diandra on kuin parannettu painos Anna Abreusta, joka ei myöskään ole huono ja on vasta matkalla kiintotähteyteen. Mihin lokeroon Saara ja Susanna sijoittuisivat? Kevyessä musiikissahan ei ole laulutaidolla niin väliä. Lauri Tähkä on suosittu, vaikka ei oikeastaan osaa laulaa vaan huutaa kaikki biisit läpi samalla tavalla. Suvi Teräsniska on kiva naapurintyttö ja samanlainen on hänen laulutaitonsa: ihan kiva. Rokkareille riittää, että he karjuvat ja kähisevät uskottavasti.  Taitavien laulajien uraa jarruttaa myös se, ettei Suomessa ole osaamista eikä koneistoa tehdä laulajasta kansainvälistä nimeä. Vaikka laulaisit kuin Celine Dion tai Whitney Houston ja ketkuilisit kuten Lady Gaga pysyt todennäköisimmin kotimaisena keikkalaulajana ja levytät tuurilla tuplaplatinaa, mikä ei ole kansainvälisellä mittarilla kovin muhkeä määrä levyjä. Bändien tie ulkomaiseen suosioon on vähemmän kuoppainen, muttei helppo sekään.

Oli miten oli, tälle osaavien nuorten naisten kolmikolle toivoo toki menestystä. Eihän se nyt todellakaan haittaisi, että taidollakin olisi kysyntää!